Πως θα διασχίσεις ρυάκι, ποτάμι για να σωθείς
Τι κάνετε αν χρειαστεί να περάσετε μέσα σε ορμητικό ρυάκι, λιμνάζοντα νερά, κλπ
16/08/2017
Πως θα φυτέψετε τριανταφυλλιές σε γλάστρες δοχεία, ή ζαρντινιέρες
Αν πρόκειται να φυτέψεις τριανταφυλλιές σε δοχεία, γλάστρες ή ζαρντινιέρες
16/08/2017

Διάφοροι τρόποι για να αποφύγετε μικρόβια και μολύνσεις

Διάφοροι τρόποι για να αποφύγετε μικρόβια και μολύνσεις

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Υπάρχουν απλοί τρόποι που μπορούν και πρέπει να μας γίνουν συνήθεια, αν θέλουμε να αποφύγουμε την επαφή με μικρόβια και τις μολύνσεις που μπορεί να δημιουργηθούν.

  1. Αν φροντίζετε  κάποιον ασθενή, μόλις μπορέσετε να κάνετε ένα ντους και αν γίνεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο σαπούνι αντιβακτηριδιακό. Αυτό το κάνετε εφ’ όσον ο ασθενής έχει κάποια μεταδοτική ασθένεια, όχι πονοκέφαλο ή καρκίνο (φτου και μακριά) π.χ.
  2. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο. Μη τρώτε από το πιάτο ή μην πίνετε από ποτήρι που έχει πιει άλλος, ακόμη κι αν είναι γνωστός, συγγενής, ή οτιδήποτε. Η πρόληψη δεν είναι κακό πράγμα.
  3. Οταν θα πάτε κάπου και θα χρειαστείτε στυλό ή μολύβι, να έχετε φροντίσει να πάρετε μαζί σας το δικό σας, που είναι καθαρό. Δεν ξέρετε ποιος ή πόσοι έχουν ακουμπήσει ένα στυλό ή ένα μολύβι που σας δίνουν για να υπογράψετε κάπου.
  4. Χρησιμοποιείτε μαντιλάκια υγρά ή στεγνά όπου μπορείτε, όπως π.χ. όταν βάζετε μόνος βενζίνη στο αυτοκίνητο.. έχετε τα μαντιλάκια στο αυτοκίνητο και σκουπίστε αμέσως τα χέρια σου. Εχουν περάσει χιλιάδες χέρια και έχουν αγγίξει ότι άγγιξες… γιατί να το ρισκάρεις;
  5. Στην τουαλέτα: τράβα το καζανάκι με το πόδι αντί το χέρι αν μπορείς. Διαφορετικά πάρε λίγο ποπόχαρτο και μ’ αυτό ακούμπησε τον μοχλό για να τραβήξεις το καζανάκι. Αν δεν υπάρχει κουλούρα στη λεκάνη και πρέπει να κάτσεις πάνω της, βάλε ποπόχαρτο πριν κάτσεις. Αφού πλύνεις τα χέρια, με την ίδια πετσέτα που τα σκούπισες θα κλείσεις και τη βρύση, διαφορετικά, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό, μιας και τη βρύση την άνοιξες με λερωμένα χέρια.
  6. Οταν πας στο σούπερ μάρκετ, έχε μαζί σου και κανένα υγρό μαντιλάκι ή κανένα πανάκι, για να καθαρίσεις το χερούλι του καροτσιού ή του καλαθιού που θα βάλεις μέσα τα ψώνια;. Ξέρεις εσύ τι είχαν τα χέρια αυτουνού που το έπιασε πριν από σένα; Γι’ αυτό σου λέω, φύλα τα ρούχα σου, για να σου μείνουν τα μισά.
  7. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλένουμε κάπου – κάπου τα χεράκια μας, όπου κι αν είμαστε, με ζεστό ή κρύο νεράκι. Τα σαπουνίζουμε καλά, τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα. Τα στεγνώνουμε καλά με πετσέτα και όχι με τον αέρα που έχουν διάφορες δημόσιες τουαλέτες, γιατί αυτός ο αέρας ανακυκλώνει και σου πετάει στα μούτρα όλα τα μικρόβια του χώρου. Αν δεν υπάρχει βρύση και σαπούνι για να πλύνεις τα χέρια σου, φρόντισε να έχει κάποιο ειδικό υγρό από τα πολλά που κυκλοφορούν στην πιάτσα και που περιέχουν οινόπνευμα κατά 60%
  8. Τα χέρια τα πλένουμε πριν το φαγητό και πριν αγγίξουμε οποιοδήποτε σημείο του σώματός μας, ειδικά σημεία ευαίσθητα, όπως τα μάτια κλπ.
loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: