αυλόπορτα
Υπέροχες αυλόπορτες
29/12/2013
ρούχα
Θα πλύνεις ευαίσθητα στο πλυντήριο;
29/12/2013

5 φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς από τον πονόλαιμο

πονόλαιμος

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Κάθε χειμώνα και όχι μονο, οι περισσότεροι από μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πονόλαιμο, ο οποίος είναι αρκετά επίπονος και μας ταλαιπωρεί. Ας δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους ανακούφισης από αυτήν την ενόχληση, πριν καταφύγουμε στην κατανάλωση φαρμάκων.

Νερό … και πάλι νερό!

Όταν ο λαιμός μας είναι ερεθισμένος πρέπει να παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι, λαμβάνοντας άφθονα υγρά. Όταν τα ούρα μας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα και είναι διαυγή, σημαίνει πως ο οργανισμός μας ενυδατώνεται καλά. Λαμβάνοντας πολλά υγρά, οι βλεννογόνοι μας παραμένουν καλά ενυδατωμένοι και έτσι το σώμα μας μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν τον πονόλαιμο. Το άφθονο νερό, οι χυμοί φρούτων και η κοτόσουπα μας ενυδατώνουν επαρκώς. Αντίθετα, θα πρέπει να περιορίσουμε τους καφέδες και το αλκοόλ, γιατί προκαλούν αφυδάτωση.

Κλειστά τα στόματα!

Όταν έχουμε πονόλαιμο καλό είναι να προσπαθούμε να μην αναπνέουμε από το στόμα, γιατί ο αέρας που εισέρχεται προκαλεί ξηρότητα στο λαιμό και επιδεινώνει την κατάσταση. Καλή λύση είναι η συχνή κατανάλωση καραμέλας, γιατί έτσι προκαλείται έκκριση σάλιου. Αν υπάρχει βραχνάδα και πονόλαιμος καλό θα είναι να αποφεύγουμε να μιλάμε ψιθυριστά, όπως κάνει πολύς κόσμος πιστεύοντας πως βοηθά, γιατί με τον τρόπο αυτό καταπονούνται οι φωνητικές χορδές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: