μάτια
Για τα κόκκινα, κουρασμένα μάτια
09/10/2013
σκάλες
Πολλά μπορείς να κάνεις με τις σκάλες
09/10/2013

Φρούτα, λαχανικά, χυμοί, κατά της νόσου Alzheimer

Alzheimer

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Η συχνή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χυμών μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο Alzheimer.

Στη νόσο Alzheimer, ο εγκέφαλος συγκεντρώνει μια ουσία η οποία προκαλεί απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά, όπως οι βιταμίνες και οι πολυφαινόλες, βρέθηκε πως συμμετέχουν στους μηχανισμούς που παρεμποδίζουν το σχηματισμό αυτής της ουσίας στον εγκέφαλο, παρέχοντας έτσι ένα βαθμό προστασίας έναντι της ασθένειας.Alzheimer

Όσον αφορά τις βιταμίνες C, E και καροτένιο, πρόσφατες μελέτες δεν έδειξαν καμία τέτοια προστατευτική επίδραση. Αντίθετα, τα αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες δεν ανήκουν στην οικογένεια των βιταμινών, έχουν ισχυρότερη προστατευτική επίδραση στο νευρικό σύστημα απ’ ό,τι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

Οι πολυφαινόλες παρουσιάζονται με μεγάλη συγκέντρωση στο τσάι, στο κρασί, στους χυμούς φρούτων και στα λαχανικά και κυρίως στο φλοιό τους. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τη ζωή κατά ποσοστό πλέον του 59% και να μειώσουν τον εκφυλισμό των κυττάρων λόγω ηλικίας.

Στην Ιαπωνία, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου Alzheimer είναι χαμηλή. Οι Ιάπωνες, όμως, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισής της από τους συμπατριώτες τους. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής αυξάνουν τον κίνδυνο να προσβληθεί κάποιος από την ασθένεια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Vanderbiltof Nasville των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιώντας 10χρονη έρευνα, έκαναν αξιολόγηση της διατροφής και άλλων παραγόντων που εμπλέκονται με τις αιτίες εμφάνισης της νόσου Alzheimer. Αυτοί οι παράγοντες είναι, οι μειωμένες νοητικές ασκήσεις, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, η υψηλή πρόσληψη λίπους στη διατροφή και η χαμηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χυμών.

Αυτή είναι μια πρώτη μελέτη η οποία εξετάζει το ρόλο των πλούσιων σε πολυφαινόλες χυμών, οι οποίοι όταν καταναλώνονται δρουν προληπτικά κατά της νόσου Alzheimer.

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: