κηποκατασκευή
Με φαντασία και μεράκι
19/01/2014
παντοφλάκια
Μάθε να φτιάχνεις ζεστά παντοφλάκια από μια παλιά μάλλινη μπλούζα
20/01/2014

Φρούτα και λαχανικά για ισορροπημένη διατροφή

διατροφή

Πολύ σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής αποτελούν τα λαχανικά και τα φρούτα. Αν εντάξουμε αρκετά στην καθημερινή διατροφή μας, βοηθάμε τον οργανισμό μας ώστε να παραμείνει υγιής.

Υπάρχει μια καμπάνια, η οποία ονομάζεται «5 A Day» και η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη από την κατανάλωση πέντε μερίδων λαχανικών και φρούτων ημερησίως.

Επομένως, καλό θα είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γι’ αυτά και έτσι –αν δεν το κάνουμε ήδη– να τα εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά τα βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή στα μανάβικα. Καλό θα είναι να επιλέγουμε τα εποχιακά, αλλά και εκείνα τα οποία ανταποκρίνονται στις γευστικές μας προτιμήσεις.διατροφή

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών όπως είναι το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη C και το κάλιο. Ακόμη, συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου, στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και βοηθούν στην πέψη των τροφών, διότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Επιλέγοντας μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνουμε αισθητά τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, καταναλώνοντας αρκετά φρούτα και λαχανικά μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Τέλος, η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μας βοηθά στη μείωση αλλά και στη διατήρηση του σωματικού βάρους, καθώς παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον προγραμματισμό και στην υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

loading...

Το ιδανικό είναι να καταναλώνουμε ποικιλία από όσο περισσότερα είδη μπορούμε από φρούτα και λαχανικά, γιατί το καθένα ξεχωριστά προσφέρει κάτι διαφορετικό στον οργανισμό μας, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο συνδυασμός τους, λοιπόν, θα μας βοηθήσει ώστε να αποφύγουμε διάφορα χρόνια νοσήματα.

ygeia24

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: