Τρύπα στον τοίχο χωρίς σκόνη
31/05/2012
Μεθύσατε;
01/06/2012

Το περπάτημα κάνει καλό και είναι… τζάμπα

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το περπάτημα είναι ένας εκπληκτικός τρόπος, για να γνωρίσουμε μια περιοχή να ασκηθούμε, να προστατέψουμε την υγεία μας, να εξοικονομήσουμε χρήματα, να προστατέψουμε το περιβάλλον.
Οφέλη:
Υγεία: Το τακτικό περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας ασθένειας, όπως στεφανιαίων θρομβώσεων εμφραγμάτων, υψηλής αρτηριακής πίεσης, άγχους κ.λπ.

  • Ποιότητα ζωής: Το περπάτημα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του βάρους, τις αντοχές μας, την ενεργητικότητά ακόμα και τη διάρκεια ζωής μας.
  • Ευκολία: Μπορούμε να πάμε, περπατώντας, σε πολύ περισσότερα μέρη, από ό,τι θα πηγαίναμε, με το αυτοκίνητο μας ή με άλλο μέσο μεταφοράς. Γλιτώνουμε το άγχος και τα έξοδα παρκαρίσματος.
  • Έξοδα: Το περπάτημα δεν κοστίζει ούτε ένα σεντ.

Χρόνος για περπάτημα
Εάν ζούμε, στην εξοχή, είναι πιο εύκολο να περπατήσουμε. Σε μια πόλη, όμως, και μάλιστα με τους ρυθμούς της καθημερινότητας, οι ευκαιρίες, για περπάτημα, είναι περιορισμένες. Ας προσπαθήσουμε να εντάξουμε το περπάτημα, στο καθημερινό μας πρόγραμμα:

  • Εάν εργαζόμαστε κοντά στο σπίτι μας, πηγαίνουμε με τα πόδια.
  • Εάν εργαζόμαστε, μακριά από το σπίτι μας, κατεβαίνουμε, από το λεωφορείο, το τραμ, το μετρό, μια στάση πριν τη στάση της εργασίας μας.
  • Πηγαίνουμε τα παιδιά μας, στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, με τα πόδια. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το περπάτημα ωφελεί την υγεία ‘όχι μόνο τη δική μας, αλλά και των παιδιών μας.
  • Πηγαίνουμε, στο περίπτερο, στο σούπερ μάρκετ, στο μανάβη, στο φούρνο, στο χασάπη, με τα πόδια.
  • Χρησιμοποιείστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ.
loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: