βόλτα
Μπαμπάς + Μαμά με το μωρό βολτίτσα
04/02/2014
σακούλες
Για τις σακούλες των σκουπιδιών
07/02/2014

Τι είναι το τεχνητό κώμα;

κώμα

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το τεχνητό κώμα προκαλείται με ισχυρά αναισθητικά φάρμακα και σε γενικές γραμμές μοιάζει με την καταστολή και την μηχανική υποστήριξη της αναπνοής που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Χρησιμοποιείται για να αδρανοποιήσει πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου και έτσι να επιβραδύνει την ροή του αίματος και την πίεση στις δομές του εγκεφάλου.

Η αφύπνιση από το τεχνητό κώμα σημαίνει ότι πρέπει να μειωθούν σταδιακά τα φάρμακα και να αποσυνδεθεί ο ασθενής από τον αναπνευστήρα. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ λεπτή, ιδίως όταν ο ασθενής έχει παραμείνει σε κώμα επί πολύ καιρό, όπως συμβαίνει με τον Σουμάχερ.κώμα

Καθ’ όλη τη διάρκειά της, οι γιατροί και οι συγγενείς του ασθενούς βρίσκονται δίπλα του, αναζητώντας ενδείξεις ότι ανακτά τις αισθήσεις του και αναρρώνει.

Συνήθως οι ασθενείς αρχίζουν να ξυπνούν ανοίγοντας τα μάτια τους, στη συνέχεια αντιδρώντας σε ερεθίσματα που προκαλούν πόνο και τέλος αντιδρώντας σε όσους τους μιλούν.

Όλ’ αυτά σημαίνουν ότι δεν ξυπνάει ξαφνικά ένας ασθενής από το κώμα και αρχίζει να μιλάει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αλλά ότι χρειάζεται χρόνος έως ότου ανακτήσει συνείδηση του κόσμου γύρω του – και αν την ανακτήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιατροί του Σουμάχερ ακόμα δεν έχουν πει κάτι για το πως αντιδρά στα τελευταία τεστ και τη θεραπεία στην οποία τον υποβάλλουν.

loading...

tanea.gr

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: