κολιέ
Βόλεψε τα κολιέ σου στην κρεμάστρα
22/01/2014
κηροπήγιο
Φτιάξε ένα όμορφο, οικολογικό και χωρίς κόστος κηροπήγιο
22/01/2014

Τα οφέλη του ασβεστίου τα γνωρίζεις;

ασβέστιο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

ασβέστιοΗ υγεία των οστών έχει συσχετιστεί άμεσα με το ασβέστιο, το οποίο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο. Φυσικό, βέβαια, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού ασβεστίου (99%) στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει στα οστά και στα δόντια. Το ασβέστιο, όμως, επιτελεί πολλές άλλες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, πέρα από τη στενή σχέση του με την υγεία των οστών.

Απομένει, λοιπόν, ένα ποσοστό 1% του ασβεστίου στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό βρίσκεται τόσο ενδοκυτταρικά, στο εσωτερικό οργανιδίων όπως τα μιτοχόνδρια, το ενδοπλασματικό δίκτυο, ο πυρήνας και άλλα κυστίδια, όσο και εξωκυτταρικά, στο αίμα, στη λέμφο και στα σωματικά υγρά.

Αυτό είναι το μη οστικό ασβέστιο, το οποίο απαντάται τόσο ενδοκυτταρικά όσο και εξωκυτταρικά και λαμβάνει μέερος σε πολύ σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, όπως στη μυϊκή συστολή, στην ενεργοποίηση κάποιων ενζύμων, στην πήξη του αίματος, στη νευρική αγωγιμότητα και στη ρύθμιση της διαπερατότητας των κυτταρικών μεμβρανών.

Μαθαίνοντας γι’ αυτές τις δράσεις του ασβεστίου, άγνωστες στον πολύ κόσμο, αντιλαμβανόμαστε πως ο ρόλος κάθε θρεπτικού συστατικού είναι πολυδιάστατος και καθοριστικός για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, που αποτελεί ένα θαυμαστό πολύπλοκο εργοστάσιο.

ygeia24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: