υπνοδωμάτιο
Υπνοδωμάτια γένους θηλυκού
04/01/2014
κρασί
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Γερμανικό κρασί – βόμβα
04/01/2014

Σωστή διατροφή και πρόληψη αρθρίτιδας

διατροφή

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς «η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της αρθρίτιδας». Ας δούμε αναλυτικά ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να σημειώσουμε πως στην πραγματικότητα, αν κάποιος ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή δεν θα θεραπευθεί από την αρθρίτιδα, αλλά σίγουρα θα παρατηρήσει βελτίωση των συμπτωμάτων και ίσως περιοριστεί η επιπλέον φθορά των αρθρώσεων.

διατροφήΕπιπροσθέτως, η ισορροπημένη διατροφή βοηθά στον έλεγχο και στη σταθεροποίηση του βάρους, πράγμα που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Από τη διατροφή των πασχόντων από αρθρίτιδα δεν θα πρέπει να λείπουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σελήνιο. Πρόκειται για ένα μέταλλο το οποίο θεωρείται πως συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου. Έτσι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, το κοτόπουλο και το μαύρο ρύζι είναι τροφές που θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο του πάσχοντα από αρθρίτιδα.

Η δράση του σεληνίου πολύ πιθανόν οφείλεται στο ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη γήρανση του οργανισμού και κατά συνέπεια και των αρθρώσεων.
Άτομα που κατανάλωναν ψάρια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, παρατήρησαν βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, σύμφωνα με σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε.
Ακόμη, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων από ορισμένες τροφές όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι πατάτες κι αυτό γιατί περιέχουν αλκαλοειδή, τα οποία εμποδίζουν τον σχηματισμό κολλαγόνου στους χόνδρους.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, συνιστάται η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, το οποίο καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που ενοχοποιείται ως υπεύθυνο για τη φθορά των αρθρώσεων.

ygeia24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: