κοσμήματα
Τα κοσμήματα θέλουν .. στυλ ..
01/10/2013
φτιάξε το με χαρτόνια
Πάρε χαρτόνια και φτιάξε πολυθρόνες
01/10/2013

Σου αρέσει η ζάχαρη; Τις συνέπειες από την κατανάλωση τις γνωρίζεις;

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το 1850, ο μέσος Ευρωπαίος κατανάλωνε περίπου 9 κιλά σακχάρων ετησίως. Αντίστοιχα σήμερα, ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει 65 κιλά σακχάρων ετησίως (ποσότητα που καταλαμβάνει σε όγκο ένα ψυγείο). Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ζάχαρης προέρχεται από το σιρόπι των γλυκισμάτων, από καφέδες, αναψυκτικά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Αν αρχίσει κάποιος να διαβάζετε τις ετικέτες σε επεξεργασμένα τρόφιμα που ενδεχομένως αποτελούν μέρος της διατροφής του, γρήγορα θα παρατηρήσει πως η ζάχαρη υπάρχει παντού, είτε στην αρχική της μορφή είτε σε μορφή φρουκτόζης, η οποία όμως δεν είναι περισσότερο υγιεινή.

Το σώμα μας δεν μπορεί να «αναγνωρίσει» τη διαφορά μεταξύ της φρουκτόζης των φρούτων, της λακτόζης από το γάλα ή της σακχαρόζης. Επειδή οι μοριακές δομές τους είναι σχεδόν ίδιες, όλοι αυτοί οι σακχαρίτες μεταβολίζονται από το σώμα μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Επιπλέον, από τα φρούτα και τους αμυλούχους υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά και οι πατάτες, η γλυκόζη περνά ταχύτατα στην κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η πίτσα, οι πατάτες, οι σταφίδες, τα pop corn και τα αποξηραμένα φρούτα έχουν γλυκαιμικό δείκτη (γλυκόζη = 100) πάνω από 70, βαθμός ο οποίος είναι 15 μονάδες υψηλότερος από τα όρια ασφαλείας. Ακόμα και η φρουκτόζη των φρούτων πρέπει να προσλαμβάνεται με μέτρο, γιατί μπορεί να είναι πολύ καταστρεπτική για τον οργανισμό αν γίνει υπερκατανάλωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. Η ζάχαρη οξειδώνει το κυτταρικό χώρο όπου τα κύτταρα αποβάλουν τις ελεύθερες ρίζες, παραπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού.
    Το αποτέλεσμα είναι ότι ο χώρος γύρω από τα κύτταρα του σώματος είναι όξινος και ευνοεί την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Ζάχαρη, κρέας, γαλακτοκομικά και άλευρα [άμυλα] οξειδώνου το κυτταρικό περιβάλλον. Όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ξηροί καρποί [αμύγδαλα, καρύδια, στραγάλια] ανάγουν το κυτταρικό περιβάλλον [το μετατρέπουν από όξινο σε αλκαλικό]. Τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν σε αλκαλικό περιβάλλον και, αντίθετα, πολλαπλασιάζονται σε όξινο περιβάλλον
    Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το …έλκος στομάχου.!..

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: