κομμωτή
Η συμβουλή του κομμωτή – 2 –
20/11/2013
Φυτά στη βεράντα, οικονομικά, χωρίς γλάστρες
20/11/2013

Σοκολάτα : Επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου;

σοκολάτα

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Hypertension», η καθημερινή κατανάλωση ροφήματος πλούσιου σε Σοκολάτα ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει την υγεία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 90 ηλικιωμένα άτομα, τα οποία ήδη εμφάνιζαν ελαφρά νοητική εξασθένηση με συμπτώματα όπως δυσκολία στη μνήμη, στη γλώσσα, στη νόηση ή στην κρίση.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε για 8 εβδομάδες ρόφημα κακάο με υψηλά, μέτρια και χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών. Εκείνοι που κατανάλωσαν ρόφημα με υψηλά και μέτρια επίπεδα φλαβονοειδών πέτυχαν καλύτερη επίδοση σε τεστ προσοχής και άλλων νοητικών ικανοτήτων σε σχέση με εκείνους που κατανάλωσαν ρόφημα χαμηλών φλαβονοειδών.σοκολάτα

Στην έρευνα έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, και ερευνητές από το Giovambattista Desideri, του ιταλικού πανεπιστημίου L’Aquila και όπως σημειώνουν, τα φλαβονοειδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα διατροφικό στοιχείο για τη βελτίωση όχι μόνο της καρδιαγγειακής υγείας αλλά συγκεκριμένα της εγκεφαλικής.

Όπως δηλώνει, όμως, ο νευρολόγος και ερευνητής για το Alzheimer, Marc L. Gordon, του Feinstein Institute for Medical Research στο Manhasset, η Σοκολάτα μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα λιπαρών και θερμίδων, γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο ώστε να μη γίνονται υπερβολές στην κατανάλωσή της.

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: