πίτσα calzone
Η πίτσα calzone φτιάχνεται πανεύκολα! Δοκίμασε!
02/01/2014
γαργάρες
Γαργάρες για τον πονόλαιμο
02/01/2014

Πόσο κινδυνεύουν οι παχύσαρκοι καρδιοπαθείς;

παχύσαρκοι

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Οι παχύσαρκοι καρδιοπαθείς κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με εκείνους οι οποίοι έχουν φυσιολογικό βάρος, παρ’ ότι η υγεία των πρώτων είναι γενικά σε χειρότερη κατάσταση, με υψηλή χοληστερόλη ή πίεση και βέβαια ακολουθούν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό είναι το λεγόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας», το οποίο αναδεικνύει μία ακόμη επιστημονική έρευνα και μάλιστα και με ελληνική συμμετοχή.

παχύσαρκοιΗ δημοσίευση της έρευνας έγινε στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής «Preventive Medicine» από τους ερευνητές Μαρκ Χάμερ και Εμμανουήλ Σταματάκη του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου. Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία για πάνω από 4.400 ασθενείς και κατέληξαν, όπως και προηγούμενες ανάλογες μελέτες, στο συμπέρασμα πως όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και παράλληλα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μέσα στην επόμενη επταετία σε σχέση με τους καρδιοπαθείς που έχουν κανονικό βάρος.

Υπέρβαρα θεωρούνται τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 25 έως 30 και παχύσαρκα εκείνα τα οποία έχουν ΔΜΣ πάνω από 30. Ο ΔΜΣ προκύπτει αν διαιρέσουμε το βάρος μας σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους μας σε μέτρα (π.χ. αν το βάρος μας είναι 70 κιλά και το ύψος μας 1,65, τότε 70/[1,65×1,65]).

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, πιθανή εξήγηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα είναι πως οι γιατροί, στις περιπτώσεις των υπέρβαρων ή παχύσαρκων ασθενών, ακολουθούν πιο επιθετική θεραπεία, με αποτέλεσμα αυτοί να έχουν τελικά καλύτερο προσδόκιμο ζωής, παρ’ όλο που το πάχος τους θεωρητικά είναι παράγοντας κινδύνου για την καρδιά.

Η μελέτη κατέδειξε πως οι καρδιοπαθείς που ασκούνται σωματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και δεν καπνίζουν, έχουν μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου, άσχετα με το βάρος τους. Όμως οι παχύσαρκοι ασθενείς που δεν ακολουθούν αυτές τις συμβουλές, κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο σε σχέση με τους καρδιοπαθείς φυσιολογικού βάρους οι οποίοι καπνίζουν και δεν κάνουν σωματική άσκηση.

ygeia24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: