δαντέλα
Βάλε δαντέλα στο σορτσάκι
31/01/2014
σπίρτα
Με τα σπίρτα τα σβησμένα και με χαρτόνι, θα το φτιάξεις
31/01/2014

Πιες νεράκι για να πάρει στροφές το μυαλουδάκι

νερό

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Η αξία του είναι αποδεδειγμένη και αναμφισβήτητη όσον αφορά την υγεία του ανθρώπινου σώματος.

Πρόσφατα ευρήματα ερευνών, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτά υποστηρίζουν πως η κατανάλωση νερού κατά την παρουσία του αισθήματος της δίψας, φαίνεται πως βελτιώνει την εγκεφαλική απόκριση, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αντίστοιχων τεστ αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία μελέτη η οποία διεξήχθη από το East University του Λονδίνου και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Human Neuroscience», εξετάστηκαν οι πιθανές επιδράσεις του νερού στη γνωστική απόδοση και στη διάθεση. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 34 άτομα, τα οποία ήταν μέσης ηλικίας 29 ετών.νερό

Τα αποτελέσματα των τεστ κατέδειξαν ταχύτερους χρόνους αντίδρασης των συμμετεχόντων σε προκλήσεις έπειτα από την κατανάλωση νερού, με τα αποτελέσματα να είναι ακόμη πιο εμφανή όταν τα άτομα διψούσαν πριν από την κατανάλωση νερού. Μετά από ανάλυση συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, οι συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωσαν περίπου 750 ml νερό πριν από τη δοκιμασία πρόκλησης, κατέκτησαν κατά 14% υψηλότερα σκορ στους δείκτες αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν.

Όσον αφορά τη διάθεσή τους, όταν οι συμμετέχοντες στη δοκιμασία ήταν αφυδατωμένοι, καταδείχθηκε πως ήταν περισσότερο πιθανό να είναι λυπημένοι, μπερδεμένοι ή και σε κατάσταση έντασης.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, τα συγκεκριμένα ευρήματα της μελέτης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχονται να επισημάνουν τη μεγάλη σημασία της καλής ενυδάτωσης για την ομαλή λειτουργία και την καλύτερη απόδοση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

ygeia24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: