παπούτσια
Θέλουν γυάλισμα τα παπούτσια;
07/11/2013
πέδιλα
Και τα πέδιλα θέλουν την κρεμάστρα τους
07/11/2013

Παχυσαρκία και καρδιαγγειακά προβλήματα

Παχυσαρκία

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», όλα τα παχύσαρκα άτομα δεν διατρέχουν αναπόφευκτα και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θανάτου.

Όπως υπογραμμίζεται στο συμπέρασμα της μελέτης «αυτοί που κινδυνεύουν πραγματικά είναι εκείνοι με παχυσαρκία και άλλους μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου». Η εν λόγω έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερα στοιχεία, τα οποία ορίζουν ως μεταβολική υγεία τα φυσιολογικά όρια δεικτών όπως η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος και η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη. Όπως διευκρινίζεται στα πορίσματα της μελέτης «οι άνθρωποι με καλή μεταβολική υγεία δεν διατρέχουν κίνδυνο μελλοντικών καρδιακών προβλημάτων, ακόμη και αν είναι παχύσαρκοι. Αντίθετα, οι μη παχύσαρκοι αλλά με κακή μεταβολική υγεία, διατρέχουν όμοιους κινδύνους με ανθρώπους που η υγεία τους δεν είναι σε καλή κατάσταση».

ΠαχυσαρκίαΗ έρευνα, με επικεφαλής τον Δρα Μαρκ Χάμερ, εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Σ’ αυτήν οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερο από 22.000 μεσήλικες οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε εθνικές μελέτες για την υγεία, στην Αγγλία και στη Σκοτία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μεταβολικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην πρόγνωση του ατομικού κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και να επιδρούν βλαβερά σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το ίδιο το περιττό βάρος.
Ο Δρ Χάμερ και η επιστημονική ομάδα του μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος των συμμετεχόντων και τα μεταβολικά προφίλ τους, ενώ τους είχαν θέσει υπό ιατρική παρακολούθηση κατά μέσο όρο για επτά χρόνια. Στη συνέχεια κατέγραψαν πόσοι από αυτούς είχαν αποβιώσει κατά τη διάρκεια της έρευνας και από ποια αίτια. Από τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη, σχεδόν το ένα τέταρτο ήταν παχύσαρκα και λίγο λιγότεροι από το ένα τέταρτο θεωρήθηκαν «μεταβολικά υγιείς παχύσαρκοι», δηλαδή με φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης, σακχάρου αίματος και χωρίς την εμφάνιση φλεγμονών. Τελικά, τα παχύσαρκα άτομα με καλή μεταβολική υγεία δεν διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με τους μεταβολικά υγιείς ανθρώπους που δεν ήταν παχύσαρκοι.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε, τέλος, πως κανείς από τους συμμετέχοντες εθελοντές δεν προείχε καρδιαγγειακή νόσο στην αρχή της μελέτης.

υγεία24 – Παχυσαρκία και καρδιαγγειακά προβλήματα

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. […] και τα όποια προβλήματα σε […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: