Φτιάξτε όμορφο δεντράκι με πομ πομ
10/12/2013
Γαλλικό μανικιούρ
Το Γαλλικό για τις λαμπερές εξόδους
11/12/2013

Οι σαλάτες και τα φρούτα μας κάνουν ευτυχισμένους

σαλάτες και φρούτα

Η κατανάλωση πέντε μερίδων από φρούτα και λαχανικά για να είμαστε υγιείς, συνιστάται πολλά χρόνια από τους ειδικούς. Τώρα, μας λένε πως παραπάνω ποσότητες φρούτων και λαχανικών, δηλαδή επτά ή και περισσότερες, μας κάνουν και πολύ πιο ευτυχισμένους.

Η νέα ανακάλυψή τους είναι πως όσοι καταναλώνουν καθημερινά επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών, νιώθουν πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από μελέτη, η οποία βασίστηκε σε ανάλυση δημοσκοπήσεων και είχαν λάβει μέρος 80.000 συμμετέχοντες, απαντώντας σε ερωτηματολόγιο που περιλάμβανε –μεταξύ άλλων– ερωτήματα σε σχέση με τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και τα συναισθήματά τους.σαλάτες και φρούτα

Οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν από τους ερευνητές με κλίμακα από 0 έως 10, ανάλογα με την ικανοποίησή τους από τη ζωή τους και η βαθμολογία αυτή συγκρίθηκε με τις διατροφικές συνήθειές τους. Ανακάλυψαν, λοιπόν, πως όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, βαθμολογήθηκαν κατά μία μονάδα υψηλότερα από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα ή καθόλου.

Ο συσχετισμός παρέμεινε ισχυρός ακόμη και όταν λήφθηκε υπόψη η φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων στην έρευνα και οι διατροφικές τους συνήθειες συνολικά. Αυτές οι παράμετροι παλαιότερα είχαν καταδείξει ότι επηρέαζαν την ψυχική διάθεση.

Οι επιστήμονες, αν και δεν μπορούν επακριβώς να καταλάβουν με ποιο τρόπο επηρεάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά την ευεξία, εικάζουν πως η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες συντελούν προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πιστεύεται πως μειώνουν το στρες.

loading...

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: