ντουλάπι
Και τι έγινε που δεν έχεις ντουλάπι;
08/02/2014
αλουμινόχαρτο
Τύλιξε τα με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά
08/02/2014

Λίγα για το ginseng

ginseng

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το ginseng, εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα στη λαϊκή ιατρική των χωρών της Ανατολικής Ασίας, αφού θεωρείται εξαιρετικό τονωτικό, το οποίο αυξάνει τη φυσική άμυνα και τονώνει τη ζωτικότητα του οργανισμού.

Οι τζινσενοσίδες (ginsenodides) είναι τα βασικά συστατικά του ginseng, τα οποία χωρίζονται σε υποκατηγορίες με διαφορετικές δράσεις. Αυτές οι ομάδες φαίνεται πως έχουν ευεργετική δράση σε διάφορα συστήματα του οργανισμού.

Ειδικότερα, μελέτες έχουν καταδείξει πως η λήψη ginseng είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μέσω διάφορων μηχανισμών του ανθρώπινου οργανισμού.ginseng

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση καρκίνου, τα επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει πως το ginseng παίζει προστατευτικό ρόλο στην εμφάνιση διαφόρων μορφών κακοήθειας. Ακόμη, η δράση του ginseng εναντίον του διαβήτη έχει καταδειχθεί από πολλές μελέτες σε πειραματόζωα, αλλά και σε ανθρώπους. Οι μηχανισμοί δράσης του έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της έκκρισης ινσουλίνης, τον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα αλλά και της μεταφοράς της στα κύτταρα. Επίσης, το ginseng φαίνεται πως βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και στη μάθηση και να δρα προστατευτικά κατά του εκφυλισμού των νευρώνων, προάγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την καλή υγεία του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).

Όλες οι αναφερθείσες πιο πάνω ευεργετικές δράσεις του ginseng βασίζονται σε σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά ακόμη είναι υπό διερεύνηση το αν ένα συγκεκριμένο συστατικό ή μείγματα συστατικών τα οποία προέρχονται από το ginseng, μπορεί να εξασφαλίσουν το μέγιστο όφελος στο ευρύ φάσμα των παθήσεων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, στα οποία φαίνεται πως το συγκεκριμένο φυτό προσφέρει ωφέλεια.

ygeia24.com

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. […] Το ginseng, εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα στη λαϊκή ιατρική των χωρών της Ανατολικής Ασίας, αφού θεωρείται εξαιρετικό τονωτικό, το οποίο αυξάνει τη φυσική άμυνα και τονώνει τη ζωτικότητα του οργανισμού. Οι τζινσενοσίδες (ginsenodides) είναι τα βασικά συστατικά του ginseng, τα οποία χωρίζονται σε υποκατηγορίες με διαφορετικές δράσεις. Αυτές οι ομάδες φαίνεται πως […] Περισσότερα: ΕΔΩ […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: