ταλκ
Τι κάνει η ταλκ στα μαλλιά;
04/10/2013
Φύτεψε την γλυκοπατάτα στη γυάλα
05/10/2013

Καούρα: Που οφείλεται; Πως θα την αποφύγετε;

καούρα

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν συχνά από στομαχικό αίσθημα καύσου (την κοινώς ονομαζόμενη καούρα). Η καούρα, λοιπόν, είναι μια πεπτική ενόχληση η οποία εμφανίζεται ως μια αίσθηση καψίματος που ξεκινά από το στομάχι και καταλήγει μέχρι ψηλά στον οισοφάγο. Άλλα συμπτώματα της καούρας είναι η αίσθηση ύπαρξης τροφής ή κάποιου ξένου σώματος στο λαιμό και στον οισοφάγο ιδίως κατά την κατάκλιση, η αίσθηση ερεθισμού στον οισοφάγο, η βραχνάδα και ο ξηρός βήχας. Ακόμη και οι ήπιες «επιθέσεις» καούρας μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα ενοχλήσεων.

Σ’ αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες πρόκλησης καούρας και πώς μπορεί να αποφευχθούν.

1) Αποφεύγετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητών. Αυτές μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της βαλβίδας του στομάχου, ανεβάζοντας καυστικά πεπτικά υγρά μέχρι τον οισοφάγο, με αποτέλεσμα να προκληθεί καούρα. Το στομάχι είναι ανθεκτικό στο υδροχλωρικό οξύ που παράγει το πεπτικό σύστημα, όμως ο οισοφάγος δεν είναι, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλεί εκεί καούρα.
καούρα
2) Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά από πλούσια γεύματα. Η ύπτια θέση που λαμβάνει το σώμα στο κρεβάτι προκαλεί άνοδο των πεπτικών υγρών από το στομάχι στον οισοφάγο, προκαλώντας καούρα. Ξαπλώστε, λοιπόν, 1-2 ώρες μετά από τα γεύματα.

3) Ορισμένοι τύποι τροφίμων είναι πιο εύκολο να επιφέρουν καούρα εφ’ όσον καταναλωθούν. Αποφύγετε τα πικάντικα, τα πλούσια σε λίπη τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό (junk food).

4) Προτιμήστε τον καφέ φίλτρου και αποφύγετε το στιγμιαίο καφέ (τύπου Nescafe), κρύο ή ζεστό. Ο στιγμιαίος καφές σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί ενοχλήσεις στο στομάχι και στον οισοφάγο, αν καταναλώνεται καθημερινά.

5) Μειώστε το καθημερινό άγχος στη ζωή σας. Το άγχος προκαλεί υπερβολική έκκριση των υγρών του στομάχου, τα οποία μπορεί να διαρρεύσουν ως τον οισοφάγο και να προκαλέσουν καούρα.

Εν περιλήψει, εάν ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, όντας προσεκτικοί σε αυτά που τρώτε, και ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες που απαριθμούνται εδώ, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας ώστε να μειωθούν τα όξινα συμπτώματα της καούρας.

loading...

υγεία24

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: