Πως σερβίρουν τα λαχανικά
Σερβίρετε τα λαχανικά με στυλ φτιάχνοντας σχέδια
11/03/2012
Αλλεργία στα φουντούκια
11/03/2012

Καθαρίζουμε οικολογικά … με ΣΟΔΑ

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως στο σπίτι υπάρχουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα διάφορα προϊόντα καθαρισμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Ανάμεσα σ’ αυτά, είναι η μαγειρική σόδα, ένα θαυματουργό καθαριστικό που διαλύει λίπη και βρομιά σε όλες τις επιφάνειες. Η μαγειρική σόδα δεν βλάπτει ούτε την υγεία ούτε το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα απορρυπαντικά του εμπορίου που μπορούν να σας προξενήσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, πονοκέφαλο, κόπωση, κλπ
Την χρησιμοποιούμε αδιάλυτη, όταν θέλουμε να καθαρίσουμε επίμονους λεκέδες.
Μείγμα σόδας με ξύδι είναι ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό και έχουμε σχετικές αναρτήσεις για το πως να καθαρίσετε σιφόνι και τουαλέτες με το μείγμα σόδας με ξύδι.
Ο πολτός που θα φτιάξετε με λίγη σόδα ( ή  μπέικινγκ πάουντερ ) και νερό είναι ότι πρέπει  για να καθαρίσετε τα ανοξείδωτα σκεύη ή τον ανοξείδωτο νεροχύτη. Κι αν ο νεροχύτης είναι άσπρος, θα τον κάνει κάτασπρο. 
Λεκέδες από μπίρα που έχει πέσει στα χαλιά θα φύγουν με μαγειρική σόδα.
Βάλτε σε ψεκαστήρα 7-8 κουταλιές σόδα και νερό και ανακατέψτε και ψεκάστε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αφήστε όλη νύχτα και το πρωί περάστε με πανί  και καθαρίστε. Η μαγειρική σόδα σκοτώνει και τα βακτηρίδια
Εκτός από καθαρισμό,  η μαγειρική σόδα απορροφά και τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Υπάρχουν πολλές σχετικές αναρτήσεις στο MeaColpa και ο λόγος που συχνά σας υπενθυμίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των οικολογικών καθαριστικών, είναι γιατί θέλουμε να σας επισημάνουμε τους κινδύνους που διατρέχετε εσείς και το περιβάλλον από τα τοξικά προϊόντα που ακριβοπληρώνετε και που δεν έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: