Μπουκέτο φτιαγμένο με .. μπατονέτες
15/10/2013
πουκάμισο
Το πουκάμισο του εύσωμου εσύ τι θα το κάνεις;
15/10/2013

Θα δώσεις εξετάσεις; Πάρε μαζί και το μπουκάλι με το νερό ..

εξετάσεις

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα πετυχαίνουν φοιτητές και μαθητές που πίνουν νερό την ώρα των εξετάσεων, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το BBC.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησαν από κοινού τα Πανεπιστήμια του Ανατολικού Λονδίνου και του Ουέστμινστερ έδειξαν ότι, οι διαγωνιζόμενοι που καταναλώνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται «στεγνοί», περίπου 5% κατά μέσον όρο.εξετάσεις

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι παλαιότεροι φοιτητές συνηθίζουν να προσέρχονται στις εξετάσεις τους με ένα μπουκαλάκι νερό, αντίθετα από τους νεότερους που φαίνεται να μην έχουν αυτήν τη συνήθεια.

Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 447 φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου. Οι 71 από αυτούς φοιτούσαν στο προπαρασκευαστικό έτος, οι 225 στο πρώτο και οι 151 στο δεύτερο.

Όπως διαπίστωσαν, μόλις το 25% από αυτούς προσήλθε στις εξετάσεις με ένα μπουκαλάκι νερό υπό μάλης. Το ποσοστό αυτό ήταν 31% στους δευτεροετείς φοιτητές και 21% στους πρωτοετείς και στους φοιτητές του προπαρασκευαστικού. Από αυτούς τους τελευταίους, αυτοί που έπιναν νερό την ώρα των εξετάσεων πέτυχαν κατά 10% μεγαλύτερους βαθμούς. Η βελτίωση ήταν της τάξης του 5% για τους «πότες» πρωτοετείς και 2% για τους φοιτητές του προπαρασκευαστικού έτους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με τις πνευματικές επιδόσεις. Όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, η κατανάλωση του νερού είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης. Εξάλλου, η κατανάλωση νερού ρίχνει τα επίπεδα του στρες, το οποίο, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά.

υγεία24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: