διακόσμηση,
Απλό, λιτό και όμορφο
04/01/2014
μπουγάδα
Μη χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό στη μπουγάδα
05/01/2014

Η δυσκοιλιότητα και πως να την αντιμετωπίσετε

δυσκοιλιότητα

Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, με την ακατάστατη και ίσως ακατάλληλη διατροφή αλλά και την καθιστική ζωή, ευθύνονται για τις περισσότερες περιπτώσεις εμφάνισης δυσκοιλιότητας. Ας δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με έξι απλές συμβουλές:1) Η χρησιμοποίηση ενός είδους υπακτικού πρέπει να γίνεται μέχρι δύο μήνες και, αν είναι ανάγκη, να εναλλάσσεται στη συνέχεια με διαφορετικό είδος.2) Είναι αναγκαία η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού. Έξι με οκτώ ποτήρια ημερησίως είναι απαραίτητα.δυσκοιλιότητα3) Αντισταθμίστε την καθιστική ζωή με το ανάλογο περπάτημα. Μισή ώρα περπάτημα με γοργό ρυθμό καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά ώστε να γίνει «ενεργοποίηση» του εντέρου.4) Καθημερινά είναι απαραίτητη η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες όπως τα αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σύκα και δαμάσκηνα), αλλά και τα φρέσκα φρούτα και το μαύρο ψωμί.

5) Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρξει αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει λήψη κάποιου υπακτικού για ορισμένο χρονικό διάστημα και πάντα έπειτα από τη συμβουλή του ιατρού ή του φαρμακοποιού.

6) Επίσης, στα φαρμακεία υπάρχουν και πολλά φυτικά σκευάσματα που περιέχουν σένα ή διάφορα άλλα φυτικά συστατικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν αποτελεσματικά την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

 

ygeia24
loading...

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: