σφουγγαρίζω
Μυρωδάτο σφουγγάρισμα
04/02/2014
σαλόνι
Πρωτότυπο σαλόνι, φτιαγμένο με βαρέλια
04/02/2014

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη κάνει καλό στο νεογνό

έγκυος

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Όπως αναφέρουν ερευνητές, η άσκηση για τις εγκύους μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική δραστηριότητα των νεογνών. Αν οι έγκυες να ασκούνται τρεις φορές την εβδομάδα για διάστημα 20 λεπτών, μπορούν να πετύχουν αυτήν την ωφέλεια για τα μωρά τους.

Στο συνέδριο Neuroscience 2013, το οποίο έλαβε χώρα στο Σαν Ντιέγκο, ερευνητές του University of Montreal παρουσίασαν τα ευρήματά τους, με τα οποία παρέχουν στις εγκύους περισσότερους λόγους ώστε να κάνουν την άσκηση προτεραιότητα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν, έλαβαν μέρος 60 γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, τις οποίες χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα δόθηκε πρόγραμμα εκγύμνασης και η άλλη δεν γυμνάστηκε καθόλου.

έγκυοςΟι συμμετέχουσες κατέγραφαν καθημερινά τις ασκήσεις που έκαναν και ειδικά βηματόμετρα και επιταχυνσιόμετρα επέτρεπαν στους ερευνητές να παρακολουθούν τα επίπεδα της καθημερινής δραστηριότητάς τους.

Όταν τα μωρά ήρθαν στον κόσμο, οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας όταν ήταν 8 και 12 ημερών. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν πως τα νεογνά εκείνα, των οποίων οι μητέρες ασκούνταν, είχαν πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο.

Οι σημερινές συστάσεις του American College of Obstetrics and Gynecologists, προτρέπουν στη μέτρια άσκηση των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, περίπου 30 λεπτά σχεδόν καθημερινά. Οι οδηγίες αυτές βασίζονται σε ευρήματα των επιστημόνων πως η μέτρια άσκηση μπορεί να φέρει βελτίωση στους πόνους της μέσης, να εμποδίσει την εμφάνιση του διαβήτη στην κύηση και να βελτιώσει τον ύπνο.

Για πρώτη φορά, όμως, μια παρόμοια έρευνα σε εγκύους εστίασε στο νεογνό, μελετώντας την επίδραση της άσκησης σε αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ερευνήτριας του University of Montreal, Élise Labonté-LeMoyne.

loading...

Όπως δήλωσε η κα Labonté-LeMoyne, οι ερευνητές μέτρησαν απ’ ευθείας την εγκεφαλική δραστηριότητα των νεογνών. Η μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος μέτρησης της νοητικής ικανότητας ενός νεογνού.

Ακόμη και ειδικοί που δεν έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους παρέχουν έναν ακόμη σημαντικό λόγο ώστε να παραμείνουν δραστήριες και να ασκούνται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όπως δήλωσαν, όλοι στις μέρες μας γνωρίζουμε πως η τακτική άσκηση μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για την υγεία της εγκύου με πολλούς τρόπους, όπως βελτίωση στη διάθεση και τόνωση της ενέργειας κατά την εγκυμοσύνη. Η νέα έρευνα δίνει ακόμη ένα κίνητρο για τακτική άσκηση, επειδή δεν ωφελεί μόνο τη μητέρα αλλά έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του νεογνού.
Φυσικά, πριν η έγκυος αποφασίσει την απλή ή την έντονη φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αν υπάρχουν επιπλοκές, θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με τον γυναικολόγο της. Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη ο στόχος είναι τα 30 λεπτά καθημερινής άσκησης και αν αυτός επιτευχθεί, είναι πολύ σημαντικό και για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για τη ζωή του νεογνού.

ygeia24.com

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: