τσάντες
Τσάντες …
28/10/2013
καπέλα
Κρέμασε τα καπέλα στον τοίχο
28/10/2013

Διατροφή: Οφέλη από τους ξηρούς καρπούς

διατροφή

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Για καλύτερη διατήρηση του βάρους σας μπορείτε να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς. Μία χούφτα περίπου ξηροί καρποί 4 με 5 φορές στην εβδομάδα είναι αρκετοί (η ποσότητα εξαρτάται πάντα από το σώμα σας και τις ανάγκες του). Θα πρέπει, όμως, να υπολογίζετε τις θερμίδες των ξηρών καρπών, έτσι ώστε μαζί με τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνετε, να μην ξεπερνούν το σωστό ημερήσιο όριο για τον οργανισμό σας.

Όταν βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας αδυνατίσματος, μπορείτε να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς, αλλά σε μικρότερη ποσότητα, μειώνοντάς την περίπου στο μισό, να τηρείτε αυστηρά αυτό το μέτρο και να μην τρώτε παραπάνω!διατροφή

Μπορείτε να φάτε τους ξηρούς καρπούς ως σνακ ή να τους προσθέτετε σε σαλάτες (π.χ. κουκουνάρια ή καρύδια ή αμύγδαλα ασπρισμένα με φρέσκια ρόκα, μαρούλι ή σπανάκι). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξηρούς καρπούς στα δημητριακά ή στο γιαούρτι που τρώτε για πρωινό.

Προτιμάτε να αγοράζετε ξηρούς καρπούς με το περίβλημά τους και να τους καθαρίζετε εσείς, διαφορετικά να τους αγοράζετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκους.

Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα αλατισμένα, καβουρδισμένα και καραμελωμένα καρύδια ή αμύγδαλα, επειδή οι συγκεκριμένες επεξεργασίες αλλοιώνουν σημαντικά τα διατροφικά τους οφέλη, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και πρόβλημα αυξημένης αρτηριακής πίεσης εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλατιού.

υγεία24

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: