στεφάνι
Φτιάξε στεφάνι με μανταλάκια και φωτογραφίες
20/12/2013
υπνοδωμάτιο
Υπνοδωμάτια για όλα τα γούστα
20/12/2013

‘Γρήγορο φαγητό’ και αλλεργίες

φαγητό

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Στην περίπτωση που το παιδί σας λατρεύει το «γρήγορο φαγητό», το οποίο καταναλώνει πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.

Κρίσεις άσθματος, έκζεμα και ρινίτιδα, είναι μερικές από αυτές τις αλλεργικές αντιδράσεις για την εκδήλωση των οποίων ενοχοποιείται το γρήγορο φαγητό.

Η έρευνα, αν και δεν αποδεικνύει ότι το πρόχειρο φαγητό ευθύνεται για τις αλλεργικές αντιδράσεις, προκύπτει ωστόσο από αυτή ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Thorax.

Οι ειδικοί, προτού καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, ανέλυσαν στοιχεία από 4000 παιδιά, ηλικίας 6 με 7 ετών και 13 με 14 ετών από 51 χώρες.

φαγητόΟι ειδικοί, σύμφωνα με το δίκτυο NBC, τους έδωσαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια και να απαντήσουν πολλές φορές την εβδομάδα σε ερωτήσεις σχετικές με τις διατροφικές τους συνήθειες και τις αλλεργικές αντιδράσεις που τυχόν εκδήλωναν.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κατανάλωση πάνω από τριών γρήγορων γευμάτων συνδέεται με την αύξηση κατά 39% του κινδύνου εκδήλωσης σοβαρού άσθματος στους εφήβους και κατά 27% στα μικρότερης ηλικίας παιδιά. Ακόμη διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης αλλεργικής ρινίτιδας και εκζέματος.

loading...

Σε μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε και πάλι στο περιοδικό Thorax διαπιστώθηκε ότι η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο από τη μελέτη αυτή, είναι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά φαίνεται να αποτελούν προστατευτικούς παράγοντες απέναντι στις αλλεργίες, ενώ το γρήγορο φαγητό φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου», Δήλωσε στο Bloomberg ο ερευνητής Gabriele Nagel, από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ulm της Γερμανίας.

ygeia24

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. […] συχνά προκαλεί αλλεργίες. Γι’ αυτό λοιπόν, […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: