Την παλιά οδοντόβουρτσα, θα την κάνεις βραχιόλι
14/02/2014
τζιν
Κοίτα τι θα φτιάξεις με το τζιν που είναι για πέταμα
16/02/2014

Για να μη σας ανέβει η πίεση

πίεση

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί πρόβλημα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως, πέρα από τις όποιες οδηγίες δοθούν από το γιατρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος με φάρμακα, πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και η διατροφή.

Αν, λοιπόν κάποιος έχει υψηλή πίεση, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να περιορίσει το αλάτι στη διατροφή του. Και βέβαια, όχι μόνον σκέτο, αλλά και τις «κρυφές» πηγές του, όπως τα αλατισμένα τυριά, τα αλλαντικά, τις κονσέρβες και τα καπνιστά τρόφιμα, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς και φυσικά, τα αλατισμένα σνακ όπως τα πατατάκια.πίεση

Επιπλέον, οι άνθρωποι με υψηλή πίεση θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος, αλλά και του αλκοόλ.

Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχύσουν τη διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά, αλλά και όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης όπως και τους ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Επίσης, θα πρέπει να προσθέσουν την κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στα πιο λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα.

Τα ψάρια περιέχουν άφθονα ιχθυέλαια, τα οποία αποτελούν τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών για τη διατροφή μας.

Τα εν λόγω λιπαρά θωρακίζουν την καρδιά μας, προστατεύουν τα αγγεία μας και σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής μας πίεσης.

loading...

ygeia24.com

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. […] Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί πρόβλημα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως, πέρα από τις όποιες οδηγίες δοθούν από το γιατρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος με φάρμακα, πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και η διατροφή. Αν, λοιπόν κάποιος έχει υψηλή πίεση, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: