Πως θα σηκώσεις κάποιον πιο βαρύ;
Αν χρειαστεί να σηκώσουμε κάποιον βαρύ, τι κάνουμε;
08/08/2017
Τ' ακουστικά θα τα τυλίξεις στον φελλό
Τύλιξε τ’ ακουστικά σου στον φελλό – βίντεο
09/08/2017

Τα χρήσιμα του φαγητού και της κουζίνας

Μάθε τα χρήσιμα του φαγητού και της κουζίνας

Είναι μερικά πράγματα που είτε τα τρως, είτε τα μαγειρεύεις εσύ, πρέπει να τα γνωρίζεις. Μερικά απ’ αυτά τα χρήσιμα που δεν είναι δα και μυστικά:

Ντοματοσαλάτα:  Τη ντοματοσαλάτα την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και ποτέ πιο πριν. Ο  λόγος; Οταν τις αλατίζουμε, το αλάτι, τραβάει σιγά – σιγά το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα.

Κρεμμύδια: 1. Πρόκειται να προσθέσεις κρεμμύδια στο φαγητό που θα φτιάξεις; Φροντισε λοιπόν, πριν τα ρίξεις στο τηγάνι, να έχεις αλατίσει το λάδι που ήδη ζεσταίνεται. Μετά ρίχνεις τα κρεμμύδια. Αυτό το κάνεις για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια. Κι αφού θα το κάνεις αυτό το κόλπο, φρόντισε να ρίξεις λιγότερο αλάτι στο φαγητό.

2. Οταν το κρεμμύδι είναι πολύ φρέσκο, καίει περισσότερο. Και για να μη καίει πολύ, κάνεις το εξής πολύ απλό: Το βάζεις για αρκετή ώρα σε νερό με αλάτι και μετά το ξεπλένεις για να μην είναι αλμυρό.

Μακαρόνια: Αν δεν θέλεις να χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, δεν έχεις παρά να προσθέσεις λίγο λάδι, μια – δυό κουταλιές, στο νερό που βράζουν.

Πατάτες: Για να μη βγάλουν φύτρα οι πατάτες εκεί που τις έχεις φυλαγμένες, θα βάλεις ανάμεσά τους ένα μήλο. Το μήλο θα καθυστερήσει το φύτρωμα των ριζών για μεγάλο διάστημα.

Κουνουπίδι και μυρωδιά 6  κόλπα

loading...
  1. Για να μη μυρίσει κουνουπιδίλα το σπίτι όταν το μαγειρεύεις, θα βάλεις λίγο ξύδι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και θα το τοποθετήσεις πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που βράζει το κουνουπίδι
  2. Μπορείς εναλλακτικά να ρίξεις μισό λεμόνι με τη φλούδα στο νερό που βράζει
  3. Αν δεν έχεις λεμόνι, μπορείς να ρίξεις ένα κλωναράκι σέλινο στο νερό που βράζει.
  4. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν τα γουστάρεις, υπάρχει και αυτή η λύση: να προσθέσεις στην κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι μία φέτα ψωμί.
  5. Μπορείς επίσης να εξαφανίσεις τη μυρωδιά του κουνουπιδιού αν το βράσεις σε νερό μαζί με γάλα
  6. Τέλος, αν ρίξεις στο νερό που βράζει το κουνουπίδι ένα κρεμμύδι, δεν θα μυρίσει κουνουπιδίλα ο χώρος

4 Comments

  1. […] Στις εικόνες θα δείτε, πως να διαμορφώσετε τον μικρό χώρο και να φτιάξετε μια άνετη κουζίνα. […]

  2. […] Τα χρήσιμα του φαγ&et… […]

  3. […] Αν τα μυρμήγκια σε έχουν εκνευρίσει, δες κι αυτό το κόλπο που θα τα βλάψει, που είναι κάπως διαφορετικό. Η αλήθεια είναι πως με το κόλπο αυτό δεν πρόκειται να τα ξεφορτωθείς για πάντα, απλά ένα μέρος του στρατού τους δεν θα επιστρέψει στη φωλιά με φαγητό. […]

  4. […] πόσα όμορφα και χρήσιμα μπορείς να […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: