Λίγη διακόσμηση
Λίγη διακόσμηση για να παίρνουμε ιδέες
14/09/2017
Φυτά για περισσότερη ομορφιά στο σπίτι
Φυτά στον χώρο για περισσότερη ομορφιά
15/09/2017

Τα χρήσιμα του φαγητού και της κουζίνας μέρος 5ο

Μικρά μυστικά του φαγητού και της κουζίνας

Η μαγειρική είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, και όσο πιο πολλά μαθαίνεις, τόσο περισσότερο θέλεις να δημιουργείς υπέροχα φαγητά, γλυκά κλπ. Στην τελική τέχνη είναι που έχει τα μυστικά της.

  • ΜΑΛΑΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελλό κρασιού .Ο φελλός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.

  • ΝΕΡΟΥΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην γίνει νερουλή η μαρμελάδα και να διατηρηθεί για πολύ καιρό, αφού την έχετε δέσει και είναι έτοιμη, βάλτε την σ` ένα ταψάκι και στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

  • ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Ρίξτε λοιπόν λίγο λάδι στο νερό που πρόκειται να ζεματίσετε τα αμπελόφυλλα, για να μην κολλήσουν. Έτσι θα απολαύστε τα ντολμαδάκια σας γρηγορότερα.

  • ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ

Πριν ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες τις βουτάμε για 3 – 4 λεπτά σε ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα.

  • ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Έτσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται ακριβώς το ίδιο όπως στην κατσαρόλα.

  • ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟΣ

Μπορούμε επίσης να κόψουμε στο μπλέντερ τον φρέσκο άνηθο ή τον μαϊντανό και να το βάλουμε μέσα στην κατάψυξη, αφού το κλείσουμε καλά σε μια σακούλα. Αν θέλουμε ο μαϊντανός ή ο άνηθος να διατηρήσουν και το χρώμα τους παράλληλα, αφού τα πλύνουμε και ψιλοκόψουμε, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη αλειμμένη με βιτάμ soft.

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: