ζωγραφική με τα χέρια και τα πόδια
Απίθανη ζωγραφική με το αποτύπωμα του χεριού και του ποδιού
14/03/2017
Φτιάξε ρομπότ με το άδειο κουτί της Coca Cola – βίντεο
15/03/2017

Πέτρα στα δόντια – πως θα την εξαφανίσεις με υλικά που έχεις στο σπίτι

πέτρα στα δοντια και πως να την βγάλεις

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Πέτρα στα δόντια

Η πέτρα στα δόντια δημιουργεί ένα ‘γόνιμο έδαφος’ για τα βακτήρια του στόματος

Και αν υπάρχουν βακτήρια στο στόμα θα ανοίγεις το στόμα και ο κόσμος θα τρέχει μακριά σου, γιατί το στόμα σου μυρίζει φρικτά.

Και δεν είναι βέβαια μόνο αυτό το κακό, γιατί ένα στόμα γεμάτο βακτήρια μπορεί να επηρεάσει και άλλα όργανα του σώματος και βέβαια την ψυχολογία σου

Εν έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι οδοντίατρο, φρόντισε να το κάνεις όποτε χρειάζεται να γίνεται ένα καλός καθαρισμός. Αν μάλιστα ο οδοντίατρος σου είναι καλά οργανωμένος δώσε του την άδεια να σε ενημερώνει κάθε φορά που θα πρέπει να επαναλάβεις την επίσκεψη για ένα καινούργιο καθαρισμό. Γιατί  ο καθαρισμός των δοντιών δεν γίνεται μόνο μία φορά. Θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ετσι θα έχεις πάντα ένα καθαρό στόμα και δόντια σε καλή κατάσταση που δεν θα ματώνουν και δεν θα σε πονάνε όταν πίνεις κρύο νερό … για να αναφέρω μερικά από τα προβλήματα.

Δυστυχώς όμως, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να επισκεφθούν οδοντίατρο και σίγουρα να πηγαίνουν συχνά. Συνήθως πηγαίνουν όλοι όταν πια είναι αρκετά αργά, με αποτέλεσμα να χάνονται δόντια και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Οσοι για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να πάτε στον οδοντίατρο για καθαρισμό της πέτρας / πλάκας στα δόντια, μπορείτε με φυσικά υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι και που δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος, να φτιάξετε ότι χρειάζεται για να καταπολεμήσετε την πλάκα

Υλικά:

loading...
 • 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 1/2 κούπα οξιζενέ
 • 1 κούπα κρύο νερό
 • 1/2 κούπα ζεστό νερό
 • οδοντόβουρτσα
 • οδοντογλυφίδες

Οδηγίες:

 • ανακάτεψε το αλάτι με τη μαγειρική σόδα
 • βρέξε την οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό και βάλε πάνω το μείγμα σόδας και αλατιού ( ή βούτηξε την όπως είναι βρεγμένη πάνω στο μείγμα)
 • τρίψε τα δόντια για δύο λεπτά και φτύνε το μείγμα που δεν πρέπει να το καταπιείς
 • αφού τελειώσεις με το τρίψιμο, ανακάτεψε το οξιζενέ με το ζεστό νερό και κάνε για ένα λεπτό πλύσεις στο στόμα ( και πάλι μη καταπίνεις τίποτα – φτύνεις )
 • Τέλος καθάρισε με οδοντογλυφίδα ανάμεσα στα δόντια

Ολα αυτά θα τα κάνεις δύο φορές την εβδομάδα και να δεις πόσο καλά και πόσο άμεσα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι το στόμα σου καλύτερα

Παράλληλα με τα παραπάνω δεν θα ξεχνάς το συχνό βούρτσισμα των δοντιών  – 3 φορές την ημέρα και την χρήση του νήματος ανάμεσα στα δόντια.

Από την άλλη, να αποφεύγεις τη ζάχαρη όσο μπορείς

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.todayΜπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε   Κάντε ΚΛΙΚ Subscribe to RSS headline
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιατί το μέλι καταπολεμά την κακοσμία του στόματος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

 1. […] και περιποιημένα δόντια. Κι επειδή συχνά […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: