Φτιάξε όμορφα μπουκέτα και χρωμάτισέ τα – βίντεο
13/08/2017
Φτιάξε Κις Λοραίν Μελιτζάνα
Φτιάξτε Κις Λοραίν Μελιτζάνα
13/08/2017

Πες μου τον λεκέ σου να σου πω τι να τον κάνεις

Ελα πες μου τον λεκέ σου να σου πω τι να κάνεις

Ως γνωστόν ο κάθε λεκές έχει και το χούι του. Δεν μπορείς π.χ να καθαρίσεις ένα λιπαρό λεκέ, όπως θα καθάριζες ένα λεκέ που έχει δημιουργηθεί από ιδρώτα.

Γι’ αυτό είπαμε να σου δώσουμε τις σωστές και απαραίτητες πληροφορίες ανάλογα με τον λεκέ που κάποια στιγμή, ίσως χρειαστεί να εξαφανίσεις.

  • Λεκές από λάδι που μόλις έχει δημιουργηθεί: Αυτόν τον λεκέ θα τον αντιμετωπίσεις άμεσα με κάποια γλυκαντική ουσία που θα ψεκάσεις πάνω του ή ρίχνοντας του αλεύρι, ή ταλκ. Αφού το κάνεις και αφού αυτά που θα ρίξεις πάνω στον λεκέ απορροφήσουν το λάδι, το βάζεις αμέσως για πλύσιμο
  • Λεκές από σάλτσα ντομάτας, ή ντοματοχυμό: Ψέκασε τον λεκέ με κάποιο λιπαντικό, άφησε να δράσει 5- 10 λεπτά και μετά πλύνε το ύφασμα / ρούχο σε ΚΡΥΟ νερό.
  • Λεκές από καφέ ή κρασί: Μουλιάζεις το ρούχο σε νερό που περιέχει αλάτι ( αναλογία: 1 κουταλιά σούπας σε 1 λίτρο νερό) και αφήνεις για μια ώρα. Μετά πλένεις το ρούχο
  • Κιτρινίλες στα ασπρόρουχα και μυρωδιές: Οταν θα τα βάλεις για πλύση, στο χέρι ή το πλυντήριο, θα προσθέσεις μαζί με το απορρυπαντικό και μια κούπα μαγειρική σόδα και θα πλύνεις τα ρούχα σε ζεστό νερό.

Οι ειδικοί και οι έμπειρες πλύστρες, συμβουλεύουν να απλώνεις τα ρούχα έξω στον ήλιο, ειδικά τα ασπρόρουχα που θα αποκτήσουν έτσι περισσότερη λευκότητα.  Τα ρούχα τα σκούρα που θα απλώσεις έξω στον ήλιο, να τα απλώνεις από την ανάποδη για να μη ξεφτίσει το χρώμα τους.

Αν θα τα στεγνώσεις στο στεγνωτήριο, βάλε μαζί με τα ρούχα και  μια μπαλίτσα του τένις για να μαλακώσουν. Αυτό ισχύει κυρίως για τις πετσέτες του μπάνιου που τις θέλουμε αφράτες και απαλές.

loading...

2 Comments

  1. […] – Σκεπάστε τον λεκέ με το μείγμα που […]

  2. […] πάνω από τον λεκέ χυμό από πράσινο […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: