Πως θα κάνεις το T-shirt ταγάρι
Το παλιό T-shirt θα το κάνεις ταγάρι – βίντεο
18/08/2017
5 μαρινάδες κοτόπουλου για την κατάψυξη
Φτιάξτε μαρινάδες κοτόπουλου και βάλτε στην κατάψυξη! – βίντεο
19/08/2017

Ο Βελγικός Ποιμενικός – Βελγικό Λυκόσκυλο

Βελγικός Ποιμενικός / Βελγικό Λυκόσκυλο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Ο Βέλγικος Ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως Βέλγικο Λυκόσκυλο

Ιστορία

Η καταγωγή του είναι από το Βέλγιο. Η ράτσα έχει τέσσερις παραλλαγές, το Groenendael, το Tervuren, το Malinois και το Laenkenois. ΤοGroenendael αναπτύχθηκε από τον Nicholas Rose, έναν εκτροφέα από το χωριό Groenendael του Βελγίου, τον 19ο αιώνα. Η γαλλική αστυνομία τα χρησιμοποιούσε από τις αρχές του 20ου αιώνα, όπως και η νεοϋρκέζικη, που το 1908 εισήγαγε 4 σκύλους από το Βέλγιο, για να εργαστούν δίπλα σε ένα Γκρένενταλ αμερικανικής εκτροφής. Την ίδια περίοδο τα Γκρένενταλ χρησιμοποιούνταν από τους Βέλγους τελωνειακούς για συνοριακές περιπολίες και εγκωμιάζονταν για την ικανότητά τους να ανακαλύπτουν τους λαθρέμπορους. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνταν ως τσοπανόσκυλα, σκύλοι φύλαξης, αλλά και συντροφιάς και συμμετείχαν, με μεγάλες διακρίσεις, στους διεθνείς αγώνες εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου διακρίθηκαν στο πεδίο μάχης ως αγγελιοφόροι, τραυματιοφορείς, ακόμα και ως ελκυστές μυδραλιοβόλων. Η διακεκριμένη συμμετοχή τους στον πόλεμο απογείωσε τη φήμη τους ακόμα και στις ΗΠΑ, έως την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του 1930, οπότε και η δημοτικότητά τους έπεσε. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος βρήκε τα Γκρένενταλ για μία ακόμη φορά στην υπηρεσία του στρατού, να χρησιμεύουν για τη φύλαξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Σήμερα το Groenendael και το Tervuren χρησιμοποιούνται συνήθως ως σύντροφοι και το Laekenois και το Malinois ως φύλακες.

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά των σκυλιών των τεσσάρων παραλλαγών είναι εντελώς διαφορετικά, όπως το είδος του τριχώματός τους και το χρώμα τους, δεν διαφέρουν όμως στο μέγεθος και το χαρακτήρα. Το όμορφο Groenendael είναι ένα μυώδες μαύρο σκυλί, δυνατό, αν και όχι ιδιαίτερα βαρύ. Είναι ευκίνητο και περπατάει με υπερηφάνεια. Το ύψος του αρσενικού είναι κατά μέσον όρο 62 cm και του θηλυκού 58 cm. Το βάρος τους είναι 25-30 kg και 20-25 kg αντίστοιχα. Έχει διπλό μαύρο τρίχωμα και εμφανίζει μικρά άσπρα σημάδια στο στήθος, στο πιγούνι ή στα δάχτυλα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποκτήσετε

Αυτός ο σκύλος είναι πιστός, αγαπάει πολύ τους ανθρώπους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να του επιβληθούν κάποιοι κανόνες από την αρχή, διότι αν καταλάβει πως δεν υπάρχει αφεντικό δεν θα έχει κανένα μέτρο. Είναι πολύ έξυπνος, μαθαίνει γρήγορα και μπορεί να καταλάβει πολλά αν του δοθεί η απαραίτητη σημασία. Επίσης, είναι πολύ προστατευτικός με το αφεντικό του και είναι επιφυλακτικός με τα άλλα ζώα.

Είναι φύλακας χώρου και πολύ καλός σωματοφύλακας, γι’ αυτό και είναι τόσο ευκίνητος. Πολλοί, ωστόσο, το χρησιμοποιούν για συντροφιά και όχι για φύλαξη κάποιου χώρου, αλλά ακόμα και στον τομέα αυτό, ο συγκεκριμένος σκύλος θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Θα αγαπήσει πολύ τα αφεντικά του και θα φυλάει και τον χώρο ταυτόχρονα. Τέλος, επειδή μαδάει πολύ, χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα.

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: