Πρόσεχε τα γυαλιά σου για να έχεις καλά μάτιαα
Τα γυαλιά σου και τα μάτια σου!
10/09/2017
Δεν έχεις γάντζους; Και λοιπόν;
10/09/2017

Λίγα και σχετικά με τον Δαφνοκέρασο

Σχετικά με τον Δαφνοκέρασο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Prunus laurocerasus 
ROSACEAE

Περιγραφή

Θάμνος αειθαλής, 3-4 μέτρων, όρθιας ανάπτυξης, σφαιρικού σχήματος. Φύλλα μεγάλα, μακρόστενα, δερματώδη, γυαλιστερά. Άνθη άσπρα, μικρά, αρωματικά, σε όρθιες ταξιανθίες, που βγαίνουν στις άκρες των βλαστών και στις μασχάλες των φύλλων τον Απρίλιο.

Τοποθέτηση

Ευδοκιμεί σε κάθε τύπο εδάφους, εκτός από τα πολύ ξερά και τα πολύ υγρά. Προτιμά όμως εκείνα που είναι ελαφρώς αλκαλικά. Οι φωτεινές θέσεις ευνοούν την πλούσια ανθοφορία του.

Καλλωπιστικά στοιχεία

Τα μεγάλα, ζωηρού πράσινου χρώματος φύλλα και τα άνθη του

Χρήση

loading...

Χρησιμοποιείται για ψηλές ψαλιδιζόμενες μπορντούρες και για μοναχική φύτευση ή κατά συστάδες. Όταν διαμορφώνεται σε δεντρύλλιο, μπορεί να φυτεύεται στη σειρά και να σχηματίζει χαμηλές δεντροστοιχίες.

Κλάδεμα

Οι μπορντούρες κλαδεύονται δυο φορές (Απρίλιο και Ιούλιο). Τα ατομικά κλαδέματα αφορούν καθαρισμούς από ξερούς και παλιούς βλαστούς, ώστε το φυτό να αραιώνεται, να φωτίζεται και να αερίζεται καλύτερα. Φυτά παραμελημένα, με άσχημη εμφάνιση, πρέπει να κλαδεύονται πολύ αυστηρά, για να ανανεώνονται.

Πολλαπλασιασμός

Παίρνουμε ημιώριμα μοσχεύματα τον Ιούλιο – Αύγουστο και τα βάζουμε σε μίγμα τύρφης και περλίτη, ίσης αναλογίας σε όγκο. Τοποθετούμε το κιβώτιο πολλαπλασιασμού σε ζεστό – ημισκιερό μέρος, ενώ φροντίζουμε να διατηρούμε την υγρασία του.

Φροντίδες

Το φυτό έχει γρήγορη ανάπτυξη και πρέπει να ποτίζεται συχνά και να λιπαίνεται με πλήρη λιπάσματα κάθε 20-30 μέρες, στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου, για να ευνοηθεί πλούσια βλάστηση και ανθοφορία. Προσβάλλεται συχνά από ωίδιο: Καταπολεμιέται με ψεκασμό ειδικών μυκητοκτόνων (ωιδιοκτόνα).

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: