Τα παλιά T-shirt είναι χρήσιμα, μη τα πετάς
Δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμα είναι τα παλιά μπλουζάκια – βίντεο
07/08/2017
Η πρόταση για τον ηλεκτρικό πίνακα
Θέλεις να καλύψεις τον ηλεκτρικό πίνακα;
08/08/2017

Γλοξίνια τη λένε και θα φυτέψεις στη γλάστρα σου

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Γλοξίνια

BEGONIACEAE

Η εκλογή να γίνεται την άνοιξη, εποχή της ανθοφορίας, μιας και διαπιστώνονται έτσι οι ιδιότητες: Χρώµα άνθους, μονές ή διπλές ποικιλίες. Προσοχή στα φύλλα, που είναι παράρριζα, να είναι μεγάλα – ακέραια – πράσινα, δηλωτικά της καλής υγείας του φυτού.

Τοποθέτηση

Προτιµάτε θέσεις µε πλούσιο διάχυτο φωτισµό, καλό αερισµό. Μακριά από τα ψυχρά ρεύµατα του αέρα. Με τακτικές διαβροχές προσπαθήστε να αυξάνετε την υγρασία στην ατµόσφαιρα.

Πότισμα

Την άνοιξη συχνά ποτίσµατα. Ιδίως κατά την εποχή της ανθοφορίας. Με το τέλος της άνθισης σταδιακά περιορίζονται τα ποτίσµατα µέχρι σχεδόν µηδενισµού (χειµώνας).

Ιδιαίτερες φροντίδες

Μετά το τέλος της ανθοφορίας αρχίζει η «παρακµή» του φυτού. Έτσι ως στόχο έχουµε την καλή ανάπτυξη του βολβού ο οποίος αφού περάσει από ένα κύκλο φυσικών διεργασιών (σχηµατισµός – ανάπτυξη – ωρίµανση – λήθαργος – ενεργοποίηση), θα φυτευθεί σε νέες γλάστρες τον επόµενο Μάρτιο για να δώσει τα νέα ανθισµένα φυτά. Βέβαια νέα φυτά Γλοξινίας µπορούν να προέλθουν και από άλλο τρόπο πολλαπλασιασµού (σπόρο – µοσχεύµατα κ.λ.π).

loading...

Λίπανση

Από Απρίλιο µέχρι τέλους καλοκαιριού κάθε 20 µέρες µε διαλύµατα ενός πλήρους λιπάσµατος που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, σε µικρή δοσολογία.

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: