Διώξτε τα ζουζούνια από τα φυτά
Απωθήστε τα ζουζούνια από τα φυτά
27/07/2017
Για να μη θολώνει ο καθρέφτης του μπάνιου
Το απίθανο κόλπο για να μη θολώνει ο καθρέφτης του μπάνιου
28/07/2017

Το καρπούζι δρα κατά της κόπωσης

Φάε καρπούζι που είναι και κατά της κόπωσης

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Το Καρπούζι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φας το καρπούζι, μιας και εκτός από τη νοστιμιά του, αυτό το φρούτο έχει αρκετές καλές ιδιότητες. Μια απ’ αυτές τις καλές ιδιότητες, είναι πως δρα κατά της κόπωσης. Ετσι αν αισθάνεσαι εξάντληση μετά από μια μέρα δουλειάς ή μετά από έντονη προπόνηση, φάε καρπούζι.

Το καρπούζι, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, β-καροτένιο, σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης. Περιέχει επίσης ηλεκτρολύτες και είναι η τέλεια τροφή που θα ενυδατώσει το σώμα

Ένα καρπούζι περιέχει ζάχαρη σε ποσοστό γύρω στο 6% και νερό κατά 91% κατά βάρος. Είναι φρούτο διουρητικό και τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να έχει αποτελέσματα εναντίον της υπέρτασης. 

Από που προέρχεται η λέξη ‘καρπούζι΄;

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon). Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στην Κύπρο δε, χρησιμοποιείται και η αραβική ονομασία παττίχα.

Προέλευση – περιγραφή:

Το καρπούζι ή «υδροπέπων» (επιστ.: Κίτρουλλος ο εριώδηςCitrullus lanatus) είναι φρούτο το οποίο προέρχεται από τη νότια Αφρική.

loading...
Για τα φρούτα

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: