3 όμορφες κατασκευές
09/10/2015
Ενα βότανο που το λένε Λεόνουρο
10/10/2015

🌱 Τι ξέρεις για τον Φίκο τον Ελαστικό;

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Ενα από τα ομορφότερα και πολύ διαδεδομένα φυτά, είναι ο φίκος ο ελαστικός

Τον φίκο τον ελαστικό μπορείς να τον μεγαλώσεις μέσα στο σπίτι και έξω από το σπίτι, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν να γίνει δέντρο μεγάλο.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις φίκο ελαστικό

Προσέχεις να έχει υγιή και πράσινα φύλλα, να µην είναι κατεστραµµένη η κορυφή του και ο βλαστός να είναι σε μεγάλο  µήκος  ξυλοποιηµένος (ψηµµένος), ένδειξη σκληραγωγίας του φυτού.

Πότισμα

Ελέγχουµε την υγρασία του χώµατος παίρνοντας στα δάχτυλα µας λίγο επιφανειακό χώµα από τη γλόστρα, µέχρι 5 εκατ. βάθος, και το σφίγγουµε ελαφρά. Αν το χώµα σχηµατίσει µπάλα, αλλά µετά διαλύεται, λέµε ότι ι δεν χρειόζεται πότισµα. Αν δεν γίνεται μπάλα και είναι ξερό, ποτίζουµε αµέσως. Αν λασπώνει, ποτίζουµε πιο αραιά. Το καλοκαίρι ο έλεγχος της υγρασίας γίνεται πιο τακτικά (κάθε 2-3 ηµέρες).

Αλλαγή γλάστρας

Αν κρίνουµε ότι το φυτό χρειάζεται αλλαγή γλάστρας (εξαρτάται από την ανάπτυξή του) κάνουµε τα εξής:

  1. Παίρνουµε µια µεγαλύτερη γλάστρα, βάζουµε χαλίκι στον πάτο της για στράγγιση και τοποθετούµε τύρφη ή έτοιµο φυλλόχωµα γεµίζοντας το 1/3 της γλάστρας.
  2. Σύροντας ένα µαχαίρι κατά µήκος των τοιχωµάτων της παλιάς γλάστρας, αποκολλάµε το φυτό. Αναποδογυρίζουµε τη γλάστρα, κρατώντας τον κορµό του φυτού ανάµεσα στα δάχτυλα µας, και το βγάζουµε από τη γλάστρα.
  3. Τοποθετούµε το φυτό στη νέα γλάστρα, χωρίς να σπάσουµε τη µπάλα του χώµατός του, και γεµίζουµε τον κενό χώρο µε τύρφη ή έτοιµο φυλλόχωµα. Συµπιέζουµε το νέο χώµα γύρω-γύρω µε τα δάχτυλό µας και ποτίζουµε. Η αλλαγή της γλάστρας γίνεται νωρίς την άνοιξη, πριν ζεστάνει ο καιρός.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: