κεντήματα
Μάθε να σιδερώνεις τα κεντήματα
02/01/2014
ρούχα
Το πλύσιμο των ρούχων θέλει προσοχή
02/01/2014

Ταξίδι με αυτοκίνητο; Πάρε μαζί και τον καφέ.

αυτοκίνητο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο και άλλοι λίγο άλλοι πολύ, ταξιδεύουμε. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, καλό θα ήταν στα ταξίδια μας να έχουμε μαζί μας ένα θερμός με καφέ. Ας δούμε γιατί.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο καφές μπορεί να μας προστατέψει από το ενδεχόμενο να εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένας δυνατός καφές μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος ιδιαίτερα στα ταξίδια μακρινών αποστάσεων με αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

αυτοκίνητοΌπως αναφέρουν στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» ερευνητές από την Αυστραλία, μελέτησαν πάνω από 500 οδηγούς φορτηγών οι οποίοι πρόσφατα είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και 517 οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν εμπλακεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μείωση του κινδύνου τροχαίου στα άτομα εκείνα που είχαν καταναλώσει καφέ αλλά και ροφήματα τα οποία περιείχαν καφεΐνη. Αυτήν την ιδιότητα του καφέ, οι ερευνητές την αποδίδουν στη διεγερτική δράση της καφεΐνης, η οποία αυξάνει την εγρήγορση των οδηγών.
Βέβαια, οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή και επισημαίνουν πως σε καμιά περίπτωση η καφεΐνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ύπνο, ο οποίος είναι αναγκαίος για έναν οδηγό όταν είναι κουρασμένος.

Αυτοί οι οδηγοί διέτρεχαν κατά 63% μικρότερο κίνδυνο να εμπλακούν σε τροχαίο σε σχέση με τους υπόλοιπους, εκείνους δηλαδή που δεν κατανάλωναν ροφήματα με καφεΐνη.
Ποσοστό 43% των οδηγών ανέφεραν πως κατέφυγαν στην κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη ώστε να μην τους πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.

Όπως αναφέρει η Dr Lisa Sharwood από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ «αν και η υιοθέτηση συγκεκριμένων στρατηγικών για τον περιορισμό της κόπωσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους οδηγούς, η καφεΐνη θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμη συμπληρωματική βοήθεια για να βρισκόμαστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της οδήγησης».

loading...

Χρήσιμες συμβουλές για οδηγούς

Μην οδηγείτε κουρασμένοι. Όταν κάποιος οδηγεί κουρασμένος, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες εμπλοκής του σε τροχαίο.

Ξεκουραστείτε αρκετά πριν πάρετε το τιμόνι στα χέρια σας και ξεκινήσετε για ταξίδι.
Αν πρόκειται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις, κοιμηθείτε καλά το βράδυ και προγραμματίστε το χρόνο σας ώστε να κάνετε αρκετές στάσεις (15 λεπτά κάθε δύο ώρες).
Αν νιώσετε κουρασμένοι, σταματήστε αμέσως την οδήγηση. Πιείτε έναν καφέ και κοιμηθείτε έστω για 10-15 λεπτά, ώστε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στην καφεΐνη για να σας τονώσει.

ygeia24

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: