Η χρήσιμη φόρμα σιλικόνης
Μια χρήσιμη φόρμα σιλικόνης που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα σας – βίντεο.
19/05/2017
Στο μπάνιο η θήκη των κρασιών
Την θήκη των κρασιών θα την βάλεις στο μπάνιο για να …
19/05/2017

Σχετικά με την κατάψυξη, τα τρόφιμα και την απόψυξη

Σχετικά με την κατάψυξη, τα τρόφιμα και την απόψυξη

Κατάψυξη – Τρόφιμα – Απόψυξη

Τα παρακάτω, σχετικά με την κατάψυξη, τα τρόφιμα και την απόψυξη είναι χρήσιμα.

Και είναι χρήσιμα για την καλή συντήρηση του ψυγείου και της κατάψυξης, αλλά και των τροφίμων

  1. Π οτέ μην τοποθετείτε την κατάψυξη κοντά σε πηγές θερμότητας. Η ζέστη αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.
  2. Α νοίγετε την μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, για να βγάζετε ή να βάζετε κάτι. Αυτό είναι σημαντικό για την διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας.
  3. Σ υσκευάζετε τα τρόφιμα με όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία, αεροστεγώς. Υπάρχουν στο εμπόριο οι κατάλληλες σακούλες και τα ειδικά δοχεία κατάψυξης.
  4. Σ τα προϊόντα που αποθηκεύονται, πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία κατάψυξης. Προϊόντα αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα στεγνώνουν, χαλάνε.
  5. Τ α έτοιμα προϊόντα θα πρέπει να έχουν γραμμένη πάνω τους ημερομηνία λήξης και δεν θα πρέπει, όπως άλλωστε και τα σπιτικά, ν’ αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  6. Ε νας κατάλογος των κατεψυγμένων προϊόντων που έχουν αποθηκευθεί προφυλάσσει από την μακρόχρονη αποθήκευση. Αν κρατάτε τέτοιο βιβλίο δεν θα βρεθείτε προ ανεπιθύμητων εκπλήξεων κατά την απόψυξη της συσκευής
  7. Ε λέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία της κατάψυξης, καλύτερα θα ήταν μάλιστα να χρησιμοποιούσατε ένα θερμόμετρο ανεξάρτητο από τη συσκευή. Η στεγανότητα και οι αρθρώσεις πρέπει να ελέγχονται συχνά και να καθαρίζονται από τους πάγους.
  8. Γ ια να πετυχαίνετε γρήγορη απόψυξη της συσκευής, βάζετε λεκάνες και δοχεία με καυτό νερό μέσα στην κατάψυξη, αφού φυσικά την βγάζετε από την πρίζα. Η απόψυξη θα γίνει μέσα σε λίγα λεπτά και η συσκευή σας θα είναι γρήγορα πάλι έτοιμη
  9. Ε ιδικά όταν μαγειρεύετε με μικροκύματα πρέπει να προσέχετε το χρόνο απόψυξης. Πολλά τρόφιμα, όπως π.χ. το κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα, δεν είναι απαραίτητο ν’ αποψυχθούν τελείως. Αυτό εξαρτάται κύρια από την παραπέρα επεξεργασία. Λαχανικά για σούπες και φαγητά κατσαρόλας, δηλ. αυτά που θα μαγειρευτούν σε ζωμό, απαιτούν λιγότερη απόψυξη, απ’ ότι αυτά που θα ψηθούν με βούτυρο ή μαργαρίνη. Κομμάτια ψαριού γίνονται πιο εύκολα πανέ, όταν είναι ακόμα λίγο παγωμένα, τα φρούτα που είναι ελαφρώς παγωμένα διατηρούν καλύτερα τη σκληρότητά τους και την όμορφη όψη τους
Του Ψυγείου
Για τα Βακτηρίδια
Περί Υγείας

loading...

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: