Νόστιμο καρπουζογλύκισμα
02/08/2013
Φτιάξτε παγίδα για τις σφήκες και τις μέλισσες
02/08/2013

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η στα πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Κάποιους από σας, σίγουρα σας έχουν πλησιάσει ‘σαΐνια’ ή και κορόιδα που πίστεψαν άλλα ‘σαΐνια’ για να σας μπάσουν στο κόλπο των πυραμιδωτών συστημάτων πωλήσεων… Σίγουρα και όσοι ψάχνετε για δουλειά μέσω αγγελιών θα έχετε λάβει σχετική ενημέρωση και πάνω στον πανικό της ανεργίας και της αφραγκίας να έχετε πιστέψει ότι θα πλουτίσετε.

Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου της ΓΓΚ και προπαντός ΜΗ πιστεύετε όσους προσπαθούν να σας πείσουν πως θα πλουτίσετε με τον συγκεκριμένο τρόπο.

    Ενημερωτικό Δελτίο της 24/7/2013 για τα πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων

 

Με αφορμή καταγγελία επαγγελματικού τουριστικού συνδέσμου η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή  οφείλει  να ενημερώσει τους καταναλωτές  σχετικά με την εμφάνιση   εταιριών, που χρησιμοποιούν  πυραμιδωτά  συστήματα πωλήσεων  και να επιστήσει την προσοχή τους στα εξής:

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν, μέσω ίντερνετ ή άλλων τρόπων ενημέρωσης,  εταιρίες  πυραμιδωτών συστημάτων πώλησης προσπαθούν να  τους επιλέξουν ως  μέλη τους για την προώθηση των προϊόντων τους. Οι εταιρίες αυτές  ζητούν ταυτόχρονη καταβολή  υψηλού ποσού ετήσιας συνδρομής,  υποσχόμενες άμεσο και γρήγορο κέρδος μόνο με τη δημιουργία δικού τους δικτύου πωλήσεων, με την εισαγωγή άλλων καταναλωτών στο  σύστημα, παρά με την ίδια την πώληση ή την κατανάλωση προϊόντων.

Οι εταιρίες αυτές λειτουργούν σε παγκόσμια κλίμακα μέσω διεθνών δικτύων  και εφαρμόζουν τις μεθόδους τους κυρίως σε κατοίκους άλλων χωρών.

Στη χώρα μας η δημιουργία, λειτουργία ή προώθηση ενός πυραμιδωτού συστήματος   πωλήσεων απαγορεύεται ως  παραπλανητική εμπορική  πρακτική από το νόμο  2251/1994 για την  προστασία των καταναλωτών. Ο ίδιος νόμος επιβάλλει διοικητικές  κυρώσεις στις εταιρίες αυτού του είδους με έδρα την Ελλάδα.

Στην περίπτωση των εταιριών που εδρεύουν στο εξωτερικό η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεργάζεται με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες,  τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και  το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (για  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

loading...

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή  προτρέπει τους καταναλωτές να απευθύνονται στο 1520 σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους η λειτουργία ανάλογων εταιριών ώστε να προχωρήσει ο έλεγχός τους.  

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: