Γαλλική μπαγκέτα που θα θυμίζει πίτσα
Γαλλική μπαγκέτα με γεύση πίτσας – δοκίμασε και δεν θα χάσεις!
17/09/2015
Μάθε να πλέκεις φράουλες με το βελονάκι
17/09/2015

Πριν το φας το ακτινίδιο, φύτεψε τους σπόρους

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Σου αρέσει το ακτινίδιο; … Πως είπες; Δεν ξέρεις τι είναι αυτό;… Το ακτινίδιο είναι αυτό που οι Νεο€λληνες ονομάζουν κίουι (kiwi)

Το ακτινίδιο που εμένα δεν μου αρέσει, αλλά ποιος νοιάζεται, αρέσει σε πολύ κόσμο και κάνει καλό και στην υγεία απ’ ότι λένε κι οι γιατροί, μιας και ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες.

Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.

Αυτό λοιπόν το φρούτο, αφού σου αρέσει τόσο και αφού είναι σωτήριο για την υγεία, μπορείς πανεύκολα να το φυτέψεις και να έχεις σε λίγο χρονικό διάστημα τα δικά σου ακτινίδια που θα είναι και πιο φρέσκα απ’ αυτά που σου πουλάει ο μαναβάκος. Αλλωστε, όπως θα διάβασες και πιο πάνω, για να έχεις όλες τις θρεπτικές ουσίες του φρούτου, θα πρέπει να είναι φρέσκο…. και όπως λένε στο χωριό του Ευλάμπιου, φρέσκο είναι το φρούτο που καταναλώνεται μόλις το κόψεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: