κρεμμύδια
Για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό τα κρεμμύδια
03/02/2014
πορτοφόλι
Φτιάξε τσαντάκι πορτοφόλι στο άψε – σβήσε
03/02/2014

Ποιες είναι οι τροφές που καθαρίζουν το συκώτι

διατροφή

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Οι συνθήκες ζωής του σύγχρονου ανθρώπου προκαλούν ποικίλα προβλήματα υγείας και από τα όργανα του ανθρώπινου σώματος σχεδόν κανένα δεν μένει ανεπηρέαστο.

Ένα από τα όργανα που επηρεάζονται είναι και το συκώτι, αφού όταν τρώμε παραπάνω απ’ το κανονικό ή καταναλώνουμε επεξεργασμένα ή τηγανιτά τρόφιμα, αλλά και από την έκθεσή μας στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στο καθημερινό στρες, το συκώτι υπερλειτουργεί και υπερφορτώνεται.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το συκώτι μας να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να επιτελέσει το έργο του, δηλαδή να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τις τοξίνες και τα λιπαρά που δέχεται ο οργανισμός μας. [showad block=10]

Αν το συκώτι μας επιβαρύνεται από τους πιο πάνω παράγοντες, υπάρχουν και τροφές που το βοηθούν ώστε να αποτοξινωθεί και να επαναλειτουργήσει σωστά, αποκτώντας ξανά τη φυσική του ικανότητα να καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα του οργανισμού μας.

Ας δούμε μερικά από αυτά τα πολύ χρήσιμα για το συκώτι μας τρόφιμα, τα οποία θα το βοηθήσουν να αποτοξινωθεί:

  1. Το σκόρδο

Ακόμη και μια μικρή ποσότητα σκόρδου μπορεί να ενεργοποιήσει τα ένζυμα του συκωτιού, τα οποία είναι ικανά να βοηθήσουν το σώμα μας να διώξει τις τοξίνες. Ακόμη, η κατανάλωση σκόρδου βοηθά την αλισίνη και το σελήνιο να κρατούνται σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι τα δύο φυσικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

loading...

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: