κουκούτσι
Βγάλε το κουκούτσι με τον συνδετήρα – βίντεο –
02/04/2014
μανικιούρ
Το κόλπο για εύκολο Γαλλικό μανικιούρ
03/04/2014

Πανσέδες φυτέψατε;

πανσές

Ο πανσές είναι ένα όμορφο φυτό με λουλούδια διαφορετικών χρωμάτων

Είναι η εποχή του τώρα, εφ’ όσον στην περιοχή που ζείτε δεν υπάρχει πια κίνδυνος να πιάσει παγωνιά.

Οσοι φύτεψαν σπόρους στις αρχές του φθινοπώρου, θα έχουν αρχίσει να βλέπουν μπουμπούκια ή και άνθη, ανάλογα με την περιοχή.

Οσοι δεν φρόντισαν να φυτέψουν στις αρχές του φθινοπώρου, μπορούν να το κάνουν τώρα και να δούνε τους πανσέδες ανθισμένους μέσα στον Ιούνιο.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το φυτό έτοιμο.

Ο πανσές είναι φυτό ιδανικό για μπορντούρες και για ζαρντινιέρες, Για να παραταθεί η ανθοφορία, κόβετε τα ξεραμένα άνθη. Φροντίστε επίσης να κόβετε και τα ξερά φυλλαράκια.

Το χώμα να είναι υγρό και μαλακό, χωρίς να λιμνάσει. Αφήστε να πιει όλο το νερό πριν το ποτίσετε ξανά.

Η Βικιπαίδεια για τον πανσέ, αναφέρει τα εξής:

Ο Πανσές είναι κοινή ονομασία μιας ομάδας ειδών, ποικιλιών και υβριδίων ποωδών φυτών του γένους Ίον (Viola). Κοινός πρόγονος όλων των ειδών του πανσέ είναι το είδος Ίον το τρίχρουν (V. tricolor) που λέγεται και άγριος πανσές ή πανσές των λιβαδιών. Είναι μονοετές ή πολυετές ποώδες φυτό ύψους 15 έως 30 εκατοστομέτρων με καρδιόσχημα ή αποστρογγυλεμένα φύλλα στη βάση του και επιμήκη ή ωοειδή φύλλα στον βλαστό. Τα άνθη διαμέτρου από 2,5 έως 5 εκατοστομέτρων έχουν πέντε πέταλα και βελούδινη υφή. Ο χρωματισμός τους είναι συνήθως ένας συνδυασμός μπλε, κίτρινου και λευκού. Τα φυτά αυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε πλούσια εδάφη με υγρό και ψυχρό κλίμα. Χρειάζεται περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πότισμα με λίγο νερό καθώς πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη γλάστρα λόγω των μεγάλων ριζών που θα αναπτύξει.

Ο πανσές χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό και διακοσμητικό φυτό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων ενώ με το υπέροχο σχέδιο του κοσμεί ανθοδέσμες και βάζα και χρησιμοποιείται στο στολισμό σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο καλλιεργούμενος πανσές ή πανσές των κήπων (Ίον το βιτροκιανό – V. wittrockiana)είναι υβρίδιο που προήλθε από διασταυρώσεις του είδους Ίον το τρίχρουν (V. tricolor) με είδη όπως τα Ίον το κερατοφόρο (V. cornuta), Ίον το ξανθό (V. lutea), Ίον το αλταϊκό (V. altaica). Τέλος ο πανσές χρησιμοποιείται στη Φυτοθεραπεία.

Διαφήμιση

loading...
28/08/2017

Λουλούδια που ταιριάζουν στο κάθε ζώδιο

Πιστεύεις στα ζώδια; Κι αν εσύ δεν πιστεύεις, μήπως πιστεύει κάποιο φιλαράκι σου; Για μάθε λοιπόν ποια λουλούδια ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο, γιατί μπορεί να χρειαστεί να τα προσφέρεις κάποια στιγμή.
13/08/2017

Φτιάξε όμορφα μπουκέτα και χρωμάτισέ τα – βίντεο

24/12/2016

Δώστε χρώμα στα λουλούδια στο βάζο – βίντεο

17/12/2016
διατήρησε τα φρέσκα με βότκα

Δώσε Βότκα στα λουλούδια

06/07/2016
λουλούδια φρέσκο στο βάζο

Φρέσκα λουλούδια στο βάζο

Αν τα φρέσκα λουλούδια και η γύρη δεν σου προκαλούν αλλεργία, βάλε όπου μπορείς βάζα με ένα, δύο ή περισσότερα φρέσκα λουλούδια. Θα κάνεις τον χώρο
09/05/2016
Η φούξια είναι φυτό με πανέμορφα λουλούδια γνωστά και ως σκουλαρίκια

Η φούξια που αγαπάμε

03/04/2016

Λουλούδια – μέρος 2ο

loading...
30/03/2016

Λουλούδια ..

19/03/2016

Στο βάζο..

19/03/2016

Φούξιες

1 Comment

  1. […] όλα τα μπουμπούκια γύρω από το […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: