Αγκαλίτσες και φιλάκια στα ζωάκια
29/08/2015
Ονειροκρίτης: Είδες το Λαχείο;
30/08/2015

Ενα βότανο που το λένε Κράταιγο

Ο Κράταιγος (Crataegus oxyacantha L) είναι γνωστός και ως τρικοκκιά, γλόγος, μουμουτζελιά, μουρτζιά, τσαμπουρνιά

Θεραπευτικές ιδιότητες

Εκτός από καλλωπιστικό φυτό, ο κράταιγος χρησιμοποιείται ευρύτατα και στην ιατρική. Οι βοτανοθεραπευτές της Δύσης το χαρακτηρίζουν ως «τροφή της καρδιάς». Έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω των βιοφλαβονοειδών που περιέχει, χαλαρώνει και διαστέλλει τις αρτηρίες, με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος στους καρδιακούς μυς και τη μείωση των συμπτωμάτων της στηθάγχης. Επίσης, χαμηλώνει την υπέρταση και ανεβάζει την υπόταση. Τέλος, χρησιμοποιείται για την αϋπνία, τη διάρροια και τη χοληστερίνη.

Τρόποι χρήσης

  • Για τη χοληστερίνη παρασκευάστε έγχυμα καρπών χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια σε ένα φλυτζάνι βραστού νερού (αφήστε το για 20 λεπτά) και πίνετε 3 φορές την ημέρα.
  • Για την αϋπνία παρασκευάστε αφέψημα ανθέων χρησιμοποιώντας 5-10 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε ένα φλυτζάνι του τσαγιού κάθε βράδυ.
  • Για τη διάρροια παρασκευάστε αφέψημα καρπών χρησιμοποιώντας 15-20 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε ένα φλυτζάνι του τσαγιού την ημέρα.
  • Για τις καρδιακές παθήσεις νευρικής προέλευσης παρασκευάστε βάμμα καρπών και ανθέων χρησιμοποιώντας 10-30 σταγόνες σε μισό ποτήρι νερού και πίνετε 3 φορές την ημέρα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: