Ονειροκρίτης: Είδες το Δαχτυλίδι;
18/04/2015
Οργάνωσε τα στην παπουτσοθήκη
18/04/2015

Ενα βότανο που το λένε Αψιθιά

Η αψιθιά (artemisia absinthium), γνωστή και ως αγριαψιθιά, πέλινο, αρτεμισία το αψίνθιον, είναι πολυετής θάμνος, φθάνει σε ύψος τα 120 εκ. και έχει φύλλα πτερωτά, αποτελούμενα από λογχοειδή τμήματα.

Η κάτω επιφάνεια είναι λευκή, χνοώδης και όλο το φυτό καλύπτεται από αργυρόχρωμο χνούδι.

Τα άνθη είναι μικρά, σφαιρικά, κιτρινοπράσινα και εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Όλα τα μέρη του φυτού έχουν διαπεραστική οσμή και πικρή γεύση, ιδιαίτερα τα φύλλα.

Προφυλάξεις! Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και να μην παρατείνεται η χρήση του.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Η αψιθιά κατεβάζει το ζάχαρο, βοηθάει το πεπτικό σύστημα, είναι τονωτικό και διεγερτικό της μήτρας. Χρησιμοποιείται για τον πυρετό, τις λοιμώξεις, την οφθαλμίτιδα και αποβάλει τα παρασιτικά σκουλήκια. Είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό.

Τρόποι χρήσης

Για τον πυρετό παρασκευάστε αφέψημα χρησιμοποιώντας 5-10 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα. Για το διαβήτη παρασκευάστε έγχυμα χρησιμοποιώντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1 φλυτζάνι κάθε πρωί. Για τη δυσπεψία παρασκευάστε έγχυμα χρησιμοποιώντας 10-20 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 3 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα. Για την οφθαλμίτιδα παρασκευάστε αφέψημα φύλλων και ανθέων χρησιμοποιώντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και κάντε πλύσεις.

giatrosofia.com

Γιατροσόφια:Αμαμηλίς 

loading...

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: