Φάτε καρπούζι… δροσίζει και κάνει καλό
27/08/2011
Λίγα για την Αγριαγκινάρα (Cynara cardunculus
28/08/2011

Δερμάτινος καναπές

Αν έχετε δερμάτινο καναπέ ή πολυθρόνα, ιδού μερικά κολπάκια για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση:
– Συχνά πυκνά τον περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα για να φεύγει η σκόνη.
– Για να λάμψει το δέρμα, υγραίνετε με λίγο νέφτι ένα πανάκι και το περνάτε πάνω από τον καναπέ / πολυθρόνα
– Αν το δέρμα έχει ανοίξει σε μερικά σημεία, τα περνάτε με πανάκι και λίγο νέφτι, αφήνετε να στεγνώσει και αλείφετε (λεπτό στρώμα) με γλυκερίνη. Αφού στεγνώσει, το τρίβετε για να γυαλίσει με μαλακό ύφασμα.
Αντί για το παραπάνω κολπάκι, σε καναπέδες που το δέρμα έχει ανοίξει, μπορείτε να βρέξετε με χλιαρό γάλα ένα πανάκι, να το περάσετε πάνω από τα προβληματικά σημεία και όταν στεγνώσει να το τρίψετε με μαλακό πανί για να γυαλίσει.
– Εν υπάρχουν εκδορές / γρατζουνιές στο δέρμα, το γαλάκτωμα που καθαρίζετε το πρόσωπο είναι ότι πρέπει. Βάζετε σε πανί και το περνάτε πάνω από τις εκδορές και όταν στεγνώσει με μαλακό πανί τρίβετε. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε συχνά για να έχει αποτέλεσμα.
– Αν πέσει μελάνι ή αν το στιλό διαρκείας ή κι ο μαρκαδόρος λεκιάσει τον καναπέ, ταμπονάρετε πάνω από τον λεκέ με πανί που έχετε βρέξει με αιθέρα
– Οι λεκέδες από νερό πάνω στο δέρμα, φεύγουν με τερεβενθίνη / νέφτι
– Τους λιπαρούς λεκέδες, τους ψεκάζουμε με ταλκ, (ισχύει για ανοιχτόχρωμα δέρματα) αφήνουμε να τους απορροφήσει, τρίβουμε με μαλακή βούρτσα, αλείφουμε με γλυκερίνη και τέλος, τρίβουμε με μαλακό πανί για να γυαλίσει.
– Για μικρούς και ασήμαντους λεκέδες, το τρίψιμο με μπατονέτα αρκεί.
– Αν οι καναπέδες έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ και έχουν στενάξει, φάτε μία μπανάνα που κάνει και καλό και με το εσωτερικό της φλούδας τρίβετε το δέρμα ( του καναπέ ) . Αφήνετε να στεγνώσει και με μαλακό πανί τρίβετε για να πάρει λάμψη.
**** Την μπανανόφλουδα, αφού τελειώσετε με τον καναπέ, θάψτε την σε γλάστρα που έχει τριανταφυλλιά για να σας δώσει μυρωδάτα τριαντάφυλλα. Κι αν δεν έχετε τριανταφυλλιά, όπου κι αν την θάψετε καλό στο φυτό θα κάνετε. Αν κάνετε κλικ εδώ θα μάθετε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με την μπανάνα

[social title=»Κάνε like» subtitle=»» link=»http://www.facebook.com/meacolpa» icon=»fa-facebook»] [social title=»follow» subtitle=»» link=»http://www.twitter.com/mea_colpa» icon=»fa-twitter»] [social title=»κύκλοι» subtitle=»» link=»https://plus.google.com/u/0/109245033337326837494″ icon=»fa-google-plus»][social title=»youtube» subtitle=»» link=»https://www.youtube.com/channel/UCBR6hK4WHbm0_R55crv2OXw» icon=»fa-youtube»]

loading...

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: