Ονειροκρίτης: Είδες τον φάκελο;
05/09/2014
Κίτρινοι λεκέδες στο άσπρο πουκάμισο
05/09/2014

Γιατροσόφια: Για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο το υπερικό, γνωστό και ως βαλσαμόχορτο είναι πολύ αποτελεσματικό.

Εχει την ιδιότητα να αναστέλλει την παραγωγή προσταγλανδίνης, της ορμόνης που προκαλεί τις συσπάσεις των μυών της μήτρας, ενώ παράλληλα έχει καταπραϋντικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Ενα δεκαήμερο πριν την αρχή της περιόδου ξεκινάς να παίρνεις 1/4 κουταλάκι εκχύλισμα τρεις φορές την ημέρα με το φαγητό ή 1/2 κουταλάκι βάμμα βάλσαμου.

Την λήψη θα την συνεχίσεις μέχρι τη δεύτερη μέρα της περιόδου και θα την επαναλάβεις πάλι τον επόμενο μήνα

Τι είναι όμως το υπερικό;

Το Υπερικό (Hypericum) είναι γένος φυτών της οικογενείας των Κλουσιοειδών (Clusiaceae), στο οποίο περιλαμβάνονται περίπου 150 είδη, ποώδη, θαμνώδη ή φρύγανα. Κυριότερα είδη είναι το Hypericum perforatum (Υπερικόν το διάτρητον, κοινώς βάλσαμο, βαλσαμόχορτο ή σπαθίδα) και το Hypericum perfoliatum(Υπερικόν το διαμπερές, κοινώς λειχηνόχορτο ή σταρίδα).

Το βαλσαμόχορτο είναι αειθαλές φυτό με ύψος περίπου ένα μέτρο και άνθη με έντονο κίτρινο χρώμα, τα οποία εμφανίζονται περίπου στα μέσα Ιουνίου. Είναι ενδημικό φυτό σε ολόκληρη σχεδόν την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Χρήσεις

Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο υπήρξε αντικείμενο της Ιατρικής από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό.

loading...

Σήμερα στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες χρησιμοποιείται υπό μορφή χαπιών για την αντιμετώπιση της ήπιας και μέτριας κατάθλιψης (γι’ αυτό αποκαλείται και «εναλλακτικό Prozac»). Χρησιμοποιείται, επίσης, ως αντισπασμωδικό και για την καταπολέμηση της αϋπνίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: