4 κόλπα που θα κάνεις με τον αναπτήρα
4 κόλπα που θα κάνεις με τον αναπτήρα – βίντεο
02/05/2017
Δημιουργίες με χάρτινες αβγοθήκες που δεν πέταξες
03/05/2017

Γερμανικός Ποιμενικός – ένα σκυλί που αγαπάμε

Γερμανικός Ποιμενικός - Λυκόσκυλο

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

Γερμανικός Ποιμενικός

Ο Γερμανικός ποιμενικός, (Schäferhund) είναι το γνωστό μας  λυκόσκυλο.

Ιστορία

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής,

β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και

γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου. Πρόκειται για σχετικά καινούρια ράτσα, με τις ρίζες του να χρονολογούνται στο 1899.

Η λαοφιλής ονομασία «λυκόσκυλο» ή ενίοτε ακόμα και «λύκος» σκέτο, προήλθε από μια πειραματική ανάμειξη ανάμεσα σε λύκο και σκύλο που έκαναν επιστήμονες το 1920. Όμως, τα πρώτα σκυλιά ήταν τόσο άγρια που δεν μπορούσαν να γίνουν οικόσιτα. Το σημερινό «λυκόσκυλο» έχει δημιουργηθεί από επιλεκτική αναπαραγωγή των πιο «ήρεμων» σκυλιών. Μαζί με το Χάσκυ, θεωρείται ως το ένα από τα δύο είδη σκύλων με την εντονότερη εμφανισιακή ομοιότητα με τον λύκο.

Βασικά Χαρακτηριστικά

O Γερμανικός Ποιμενικός έχει διαστάσεις:

  • ύψος: αρσενικό 60-65 εκατοστά / θηλυκό 53-60 εκατοστά (στο ακρώμιο, κοντά στον αυχένα)
  • μήκος: μεγαλύτερο κατά 10-17% του ύψους του
  • βάρος: αρσενικό 30-40 κιλά / θηλυκό 22-32 κιλά
  • μέση διάρκεια ζωής: 9,7 – 10 έτη
  • Eπιβάλλεται το τρέξιμο 3 χιλιομέτρων καθημερινά διότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις

Τα χρώματα του τριχώματος είναι μαύρο με πυρόξανθο ή μαυριδερό με πυρόξανθο, ενίοτε και εντελώς μαύρο, ακόμα και μαυριδερό με λευκό ή λευκό. Η φροντίδα του, ανάλογα με την τρίχα του, είναι κανονική έως χρονοβόρα. Τα αυτιά του είναι πάντα όρθια.

loading...

Ικανότητες

Ο Γερμανικός Ποιμενικός διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία (σε αναλογία με το βάρος του), αλλά και ταχύτητα χτυπημάτων (δαγκώματα), σε συνδυασμό με σταυρωτά δόντια («ψαλίδια») που του προσδίδουν εξαιρετικά ισχυρό δάγκωμα. Επιπλέον, εκπαιδεύεται εύκολα για μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, ενώ έχει και ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη και θεωρείται επίσημα το τρίτο εξυπνότερο είδος σκύλου, πίσω μόνο από τον Σκοτσέζικο Ποιμενικό (Μπόρντερ Κόλεϊ) και το Κανίς (Poodle).

Για τους λόγους αυτούς, δεν είναι τυχαίο ότι ο γερμανικός ποιμενικός χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των A’ και B’ παγκόσμιων πολέμων, όπως και το ότι χρησιμοποιείται και σήμερα από το στρατό και την αστυνομία, σχεδόν όλων των κρατών του πλανήτη (σε γήπεδα, ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, φύλαξη στρατοπέδων, εντοπισμό τραυματιών σε ερείπια κ.α.) Επιπρόσθετα, είναι ικανός και ως οδηγός και σύντροφος τυφλών, με μεγάλη σχετική δημοτικότητα.

Οικογενειακό μέλος

Το ζώο έχει τη δυνατότητα να ζει στα πλαίσια μιας οικογένειας ανθρώπων, αφού ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα γίνεται πλήρες μέλος της. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά. Ταυτόχρονα είναι και πολύ καλός φύλακας. Ο γερμανικός ποιμενικός έχει μεγάλη ευκολία στο να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ψυχική διάθεση του αφεντικού του.

Πιστός, ειλικρινής, έξυπνος και παρατηρητικός, ο γερμανικός ποιμενικός, όπως προαναφέρθηκε, εκπαιδεύεται εύκολα και θεωρείται ως μία από τις πιο έξυπνες ράτσες σκύλων. Επίσης, λόγω των ιδιοτήτων του, ανήκει στις πλέον δημοφιλείς ράτσες παγκοσμίως και μάλιστα σύμφωνα με τις στατιστικές του American Kennel Club, είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές είδος σκύλου τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ

Χαρακτήρας

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ασυνήθιστα ευφυής και πολύ πιστός, υπάκουος, γενναίος, και προστατευτικός. Είναι γνωστός για την τόλμη του, αλλά δεν είναι καθόλου εχθρικός ή επιθετικός. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας αφοσιωμένος σκύλος και είναι ιδανικός για, σύντροφος αλλά και για φύλακας. Ο Γερμανικός ποιμενικός μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας εδαφικά κυριαρχικός σκύλος, πράγμα που τον καθιστά στις ράτσες που είναι μάλλον απίθανο να τρέξουν μακριά από έναν καβγά. Δεν είναι φιλικός προς τους ξένους και θα σταματήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο Γερμανικός Ποιμενικός Σκύλος τα πάει καλά με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα, με την προϋπόθεση ότι έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, αλλά δεν προτιμά τη συντροφιά των άλλων σκύλων.

πηγή: Βικιπαίδεια

loading...
Σκυλίσια Ζωή

Διαφήμιση

Mπείτε στο καινούργιο meacolpa.today

Μπείτε στο ολοκαίνουργιο meacolpa.today και δείτε κόλπα και άλλα ενδιαφέροντα με συνεχείς ενημερώσεις που θα αγαπήσετε

 

1 Comment

  1. […] Ο Βέλγικος Ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως Βέλγικο Λυκόσκυλο […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αρέσει σε %d bloggers: