Αν βράχηκαν τα βιβλία ή οι φωτογραφίες
30/03/2012
Η πολυθρόνα πριν…και μετά
30/03/2012

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η τοξίνη σε πάστα φασολιού σόγιας

Με δελτίο τύπου, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει πως ανιχνεύτηκε τοξίνη  παραγόμενη από τον Bacillus cereus, σε προϊόν tofu – πάστα φασολιού σόγιας, μαριναρισμένης σε τσίλι, προέλευσης Ταϊβάν.
Για περισσότερα, διαβάστε το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ακολουθεί:
Αθήνα 28 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος πάστας φασολιού σόγιας
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές αρχές για την διακίνηση προϊόντος tofu – πάστα φασολιού σόγιας, μαριναρισμένης σε τσίλι, προέλευσης Ταϊβάν, στο οποίο ανιχνεύτηκε τοξίνη παραγόμενη από τον Bacillus cereus.
Πρόκειται για πάστα φασολιού σόγιας, με την εμπορική επωνυμία «Τόφου – πάστα φασολιού σόγιας», σε γυάλινη συσκευασία των 300 g και 370 g, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας. Η συνολική
διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 96 συσκευασίες.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης ή αριθμού παρτίδας, από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, σε συσκευασίες των 300 g και 370 g, να μην το καταναλώσουν.

Θέλεις να το σχολιάσεις;