Τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις πατάτες

Οταν αγοράζεις πατάτες, θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε ορισμένα πράγματα:

  • Αν παρατηρήσεις πως στις πατάτες έχουν αρχίσει εμφανίζονται ‘μάτια’ που αργότερα θα γίνουν φύλλα ΔΕΝ τις αγοράζεις, διαφορετικά θα πάθεις ότι έπαθα κι εγώ… μια άγρια και επώδυνη δηλητηρίαση.
  • [showad block=10]

Οταν η πατάτα έχει αρχίσει να βγάζει τα φυλλαράκια ( πράσινα στίγματα ή μάτια ) σημαίνει πως περιέχει την τοξίνη σολανίνη. Αυτή η τοξίνη είναι η αιτία που θα πάθεις δηλητηρίαση. Γι αυτό λοιπόν αυτές τις πατάτες ΔΕΝ θα τις αγγίζεις και θα ζητάς από το κατάστημα να τις εξαφανίσει.Οταν η πατάτα έχει αρχίσει να πρασινίζει, πριν ακόμη βγάλει τα πράσινα στίγματα, πάλι δεν την αγοράζεις. Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο, θα ενημερώσεις τον υπεύθυνο του καταστήματος, πως αν δεν αποσύρει τις χαλασμένες πατάτες, θα ενημερώσεις τον ΕΦΕΤ. Αν μάλιστα είσαι υπεύθυνος πολίτης που σκέφτεται τον συνάνθρωπο και έχεις μαζί σου και κινητό, φρόντισε να φωτογραφίσεις τις πατάτες για να υπάρχουν αποδεικτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!