Τα αποξηραμένα φρούτα κάνουν καλό!

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά τρόφιμα και πολύ καλή επιλογή για πρόσληψη φυτικών ινών και φυσικά δεν περιέχουν λίπος. Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν περισσότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρέσκα φρούτα, όμως περιέχουν επίσης τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ό,τι τα φρέσκα.

Για παράδειγμα, τα νωπά σταφύλια είναι μια φτωχή πηγή σιδήρου ενώ οι σταφίδες, δηλαδή τα αποξηραμένα σταφύλια, είναι πλούσια σε σίδηρο. Ένα φλιτζάνι φρέσκα δαμάσκηνα έχει μόνο 91 θερμίδες αλλά μόνο 1% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου. Ένα φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα έχει 406 θερμίδες, αλλά 23% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να καταναλώσει κανείς ένα ολόκληρο μπολ με δαμάσκηνα αν αυτό επιβαρύνει το διαιτητικό πρόγραμμά του. Μπορεί, όμως, να φάει μερικά δαμάσκηνα π.χ. προσθέτοντάς τα στα δημητριακά του ψιλοκομμένα, που αποτελεί μια νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. φρούτα

Οι φυσικοί ξηροί καρποί είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνουμε, ειδικά όταν προσπαθούμε να περιορίσουμε τις θερμίδες μας.

Η προσθήκη ζάχαρης στα αποξηραμένα ή στα φρέσκα φρούτα αλλάζει τη θερμιδική αξία τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσει κανείς ζάχαρη στα αποξηραμένα ή στα φρέσκα φρούτα, γιατί από τη φύση τους είναι γλυκά. Μπορούμε να επιλέγουμε οργανικά αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετα συντηρητικά θειώδη άλατα ή ακόμη να προτιμούμε και συμβατικά αποξηραμένα φρούτα, τα οποία μπορεί να υποβάλλονται σε επεξεργασία με θειώδη και ασκορβικό οξύ απλώς για να μην μαυρίσουν.

Συμπερασματικά, λοιπόν, πάντα επιλέγουμε σκέτα αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη επιπλέον ζάχαρης.

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!