Το σκόρδο, το τρέμουν τα βαμπίρ, το κακό το μάτι και .. οι μύκητες

Η μόλυνση από μύκητες είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, όσα μέτρα καθαριότητας και προφύλαξης κι αν παίρνει. Σε κανονικές συνθήκες ο οργανισμός του ανθρώπου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους μύκητες πριν προλάβουν να προκαλέσουν κάποια μόλυνση. Όμως σε συνθήκες εξασθενημένου οργανισμού, όπως παρατεταμένη κούραση, στρες και έλλειψη ύπνου, οι μύκητες μπορεί να καταφέρουν να προσπεράσουν τις άμυνες του οργανισμού προκαλώντας δερματικές αλλά και εσωτερικές μολύνσεις. Επίσης τις μυκητιάσεις ευνοεί το χαμηλό pH του οργανισμού (υπερόξινος οργανισμός) που οφείλεται συνήθως στην κακή διατροφή, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρειάζεται να προχωρήσετε στην αλκαλοποίηση του οργανισμού σας (π.χ. με τακτική κατανάλωση σόδας).

Άλλος ένας παράγοντας που βοηθά τις μυκητιάσεις είναι η λήψη αντιβίωσης. Τα αντιβιοτικά εκτός από τα κακά βακτηρίδια σκοτώνουν και τα καλά, τα προβιοτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τους μύκητες. Το αποτέλεσμα είναι η υπέρμετρη (για ψύλλου πήδημα όπως λέμε) λήψη αντιβιώσεων να προκαλεί μυκητιάσεις.

Συνήθως οι μυκητιάσεις παραμένουν στο δέρμα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις οι μύκητες καταφέρνουν να μπουν στην κυκλοφορία του αίματος και να κάνουν μεταστάσεις και σε άλλα σημεία του δέρματος ή ακόμα και εσωτερικά όργανα, απομακρυσμένα σε σχέση με το σημείο που προσβλήθηκε αρχικά. Αν η μυκητίαση στο δέρμα ή σε άλλο σημείο του σώματος επιμένει για παραπάνω από ένα μήνα και επεκτείνεται σε άλλα σημεία ή αν παράλληλα έχετε συχνές καούρες στο στομάχι, τότε είναι πολύ πιθανό ότι αντιμετωπίζετε μια οξεία μορφή μυκητίασης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ταλαιπωρία μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια. Επίσης ακόμα κι αν αρχικά φαίνεται ότι καταφέρατε να θεραπευτείτε από κάποια μυκητίαση, μπορεί αυτή να επανέλθει μετά από αρκετούς μήνες ή ακόμα και μετά από 2 έως 3 χρόνια στο ίδιο ή σε άλλο σημείο του σώματος. Για την αντιμετώπισή τέτοιων περιστατικών, εκτός από επιφανειακά σκευάσματα (όπως αλοιφές) επιβάλλεται η χρήση ουσιών που απομακρύνουν εντελώς τους μύκητες και από το εσωτερικό του οργανισμού και τον «καθαρίζουν» πλήρως από αυτούς.

Ένα από τα καλύτερα φυσικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των μυκήτων είναι η αλισίνη. Πρόκειται για μια ουσία που περιλαμβάνεται κυρίως στα σκόρδα και σε μικρότερη ποσότητα στα κρεμμύδια και έχει πολύ ισχυρή δράση κατά των μικροβίων και των μυκήτων. Έχει βρεθεί πρακτικά ότι η κατανάλωση 2-3 σκελίδων σκόρδου ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα τον καθαρισμό του οργανισμού χιλιάδων ανθρώπων από μύκητες μέσα σε μία εβδομάδα, μετά από αναποτελεσματικές προσπάθειες μηνών με διάφορα φάρμακα και αλοιφές.

σκόρδο
σκόρδο για τους μύκητες

Αν θέλετε να προστατέψετε τον οργανισμό σας από τους μύκητες, είτε προληπτικά, είτε έχει ήδη εκδηλωθεί μόλυνση σε οποιαδήποτε σημείο του σώματός σας, βάλτε 2-3 σκελίδες σκόρδο στην καθημερινή σας διατροφή.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μετά από οξείες μυκητιάσεις, η χρήση αντιμυκητιακών ουσιών όπως είναι και το σκόρδο είναι πιθανό να σας προκαλέσει το λεγόμενο «Herxheimer Reaction». Το Herxheimer Reaction ή «die-off effect» προκαλείται από τις τοξίνες που προκαλεί η θανάτωση των μυκήτων στον οργανισμό και γίνεται αντιληπτό με συμπτώματα ατονίας που διαρκουν 3-4 ημέρες. Είναι ένα απαραίτητο στάδιο και σημαίνει ότι ο οργανισμός σας «καθαρίζει» από τους μύκητες. Συνεπώς αν τις πρώτες ημέρες λήψης σκόρδου παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα, θα πρέπει να δείξετε υπομονή γιατί είναι θετκή ένδειξη ότι οι μύκητες φεύγουν από το σώμα σας.

Συμπληρωματικά θα πρέπει να ακολουθείτε όλα τα άλλα προστατευτικά μέτρα κατά των μυκητιάσεων. Να αποφεύγετε τροφές που τρέφουν τους μύκητες όπως είναι η ζάχαρη και το τυρί, να τρώτε τροφές που περιέχουν προβιοτικά όπως το γιαούρτι και το ξυνόγαλο, να μην παίρνετε αντιβιοτικά, να φροντίζετε να αναπνέετε σωστά και να αερίζεται πλήρως ο χώρος σας (οι μύκητες είναι αναερόβιοι οργανισμοί και το οξυγόνο τους σκοτώνει), να αποφεύγετε χώρους με υψηλή υγρασία, να κάνετε τακτική άσκηση και βέβαια να φροντίζετε τη σωματική σας υγιεινή με καθημερινά ντους και αλλαγή ρούχων και εσωρούχων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αλισίνη, όπως το σκόρδο, μπορούν να δώσουν το οριστικό τελειωτικό χτύπημα κατά των μυκήτων.

υγεία24

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!