Η πρωτεΐνη και τα οφέλη της στον οργανισμό.

Η πρωτεΐνη είναι μια από τις σημαντικότερες θρεπτικές πηγές που απαιτούνται για την υγιεινή διατροφή του ανθρώπου. Εντούτοις, σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην πρόσληψή της. Όμως, τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν εκπονήσει πολλές έρευνες για την πρωτεΐνη και τα οφέλη της για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συνιστώμενη ημερήσια λήψη πρωτεΐνης είναι γενικά κάτω από 60 γραμμάρια για τους ενήλικες, σύμφωνα με τις περισσότερες εθνικές υπηρεσίες σύστασης τροφίμων.

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε πως δεν είναι όλες οι πηγές πρωτεΐνης εξίσου καλές. Οι καλές πρωτεϊνικές πηγές περιέχουν και αμινοξέα, τα οποία το σώμα επίσης χρειάζεται αλλά δεν μπορεί να παράγει από μόνο του.
πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη η οποία προέρχεται από τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια δεν περιέχει και τα αντίστοιχα υψηλά επίπεδα αμινοξέων, τα οποία όμως βρίσκονται άφθονα στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Έτσι, η πρόσληψη πρωτεΐνης από τρόφιμα μη ζωικής προέλευσης μπορεί, σε μερικές περιπτώσεις, να οδηγήσει σε πρωτεϊνικό υποσιτισμό. Έτσι, ιδανικά, οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών είναι οι ακόλουθες, με σειρά προτεραιότητας:

– Ψάρια
– Κοτόπουλο
– Κόκκινο κρέας
– Ξηροί καρποί
– Όσπρια όπως τα φασόλια και το ακατέργαστο σιτάρι

Ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τρόπο ζωής ή την αθλητική δραστηριότητα κάθε ανθρώπου, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που προτείνεται μια υψηλότερη πρωτεϊνική διατροφή. Οι πρωτεΐνες είναι ακίνδυνες αν δεν γίνει υπερκατανάλωσή τους, βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του σώματος και ενισχύουν τους μύες και τη φυσική κατάσταση.

υγεία24

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!