Κάντε διαλείμματα και μικρές ασκήσεις στην εργασία σας

Οι άνθρωποι στον εργασιακό χώρο ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους και των δυνάμεών τους στη σκληρή δουλειά, ώστε να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Αυτό όμως λειτουργεί εις βάρος της υγείας τους. Το σώμα απαιτεί υγεία και καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το να κάθεστε πολλές ώρες συνεχόμενα στο γραφείο σας χωρίς διάλειμμα, μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Όταν κάποιος είναι καθιστός για πολλή ώρα, η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα δεν γίνεται σωστά. Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλίσει ότι το σύστημα κυκλοφορίας του σώματός του λειτουργεί κατάλληλα, υπάρχει ανάγκη για συχνά διαλείμματα στα οποία θα κάνει μικρές διακριτικές ασκήσεις.
Ακολούθως θα δείτε κάποιες από αυτές, τις οποίες μπορείτε και επιβάλλεται να ακολουθείτε κατά τη διάρκεια της εργασιακής σας ημέρας, έτσι ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα.
ασκήσεις

Κάθε μισή έως μία ώρα ή και συχνότερα, σηκωθείτε από την καρέκλα σας και διανύστε μικρές αποστάσεις περπατώντας μέσα στο κτίριο της εργασίας σας.

Κάνετε μικρές ασκήσεις για τον αυχένα, όπως για παράδειγμα σκύβοντας ελαφρά το κεφάλι προς τα πίσω και κάνοντας αργή χαλαρή περιστροφή του.

Σηκωθείτε, βάλτε τα χέρια στη μέση και λυγίστε το σώμα προς τα πίσω, έτσι ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτό να ευθυγραμμίζεται και να αποκαθίσταται η καλή κυκλοφορία του αίματος.

Ακόμα και ένα απλό τέντωμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης των μυών, των οστών και της κυκλοφορίας του αίματος.

Αλλά και μετά το τέλος της εργασίας σας, ένας περίπατος με ένα μέλος της οικογένειάς σας ή μια βόλτα με το σκύλο σας, βοηθούν ώστε να αποκατασταθεί η ορθή σωματική λειτουργία και η φυσική σας κατάσταση, καθώς επίσης και να αποκτήσετε πνευματική χαλάρωση.

Ως εκ τούτου, θυμηθείτε αυτές τις απλές αλλά πολύ χρήσιμες οδηγίες κατά τη διάρκεια της καθημερινής εργασίας σας στο γραφείο ή στο σπίτι και προσπαθήστε να τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

υγεία24

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!