Μυρίζουν οι γαλότσες;

Πως θα γεμίσετε τα μαξιλάρια που θα φτιάξετε
24/07/2013
Οχι πως δεν το ξέρετε ..
24/07/2013

Μυρίζουν οι γαλότσες;

Στιγμιότυπο 2013-07-24, 9.32.56 π.μ.

Γαλότσες δεν φοράμε μόνο όταν βρέχει, αλλά φοράμε και όσοι ασχολούμαστε με τον κήπο, τα χωράφια ή άλλες εξωτερικές δουλειές.

Αν οι γαλότσες μυρίζουν γαλοτσίλα υπάρχουν διάφορα απλά κολπάκια:

  1. Αν η μυρωδιά της γαλότσας δεν είναι της αρεσκείας σας, βγείτε έξω, και αν υπάρχει βρεγμένο γρασίδι αλείψτε τις γαλότσες. Αυτό το απλό κόλπο, απλά θα κάνει τις γαλότσες να μυρίζουν…. γρασίδι… με άλλα λόγια, θα ξεφορτωθείτε την παλιά, απαίσια μυρωδιά και θα αποκτήσουν οι γαλότσες… καινούργια… πιο ‘ευχάριστη’
  2. Φτιάξτε μείγμα με 1/4 οξυζενέ + 1/4 αποσταγμένο νερό + 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα σε μπουκάλι ψεκαστήρα, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε καλά τις γαλότσες για να φύγει η μυρωδιά.
  3. Αν οι καινούργιες γαλότσες έχουν έντονη μυρωδιά που σας ενοχλεί, βάλτε τις σε πλαστικό σακούλι μαζί με γκαζόν ή άλλα χόρτα του κήπου. Κλείστε το σακούλι και αφήστε για 5 μέρες. Η μυρωδιά του καουτσούκ θα φύγει και πλέον οι γαλότσες θα μυρίζουν χορταράκι.
  4. Τα χαλικάκια / άμμος της γάτας είναι χρήσιμα και για να διώξετε την μυρωδιά από τις γαλότσες. Βάλτε σε σακούλι  χαλικάκια, βάλτε και τις γαλότσες και κλείστε καλά το σακούλι. Αφήστε για 24-48 ώρες. Τα χαλικάκια, φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, αν θέλετε να ‘δουλέψει’ το κόλπο.
  5. Βάλτε σε πλαστικό σακούλι μαγειρική σόδα. Βάλτε μέσα τις γαλότσες, κλείστε καλά το σακούλι και αφήστε μερικές μέρες. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τη δυσάρεστη μυρωδιά
  6. Βάλτε σε μπολ νερό και 1/4 άσπρο ξύδι. Με σφουγγάρι ή πανάκι που θα βουτήξετε στο υγρό, θα καθαρίσετε τις γαλότσες, για να φύγει η μυρωδιά
  7. Βγάλτε τις γαλότσες έξω στον καθαρό αέρα και τον ήλιο και αφήστε εκεί για μερικές μέρες. Αν διαπιστώσετε πως η ‘γαλοτσίλα’ δεν έχει εξαφανιστεί, αφήστε τις έξω για περισσότερο καιρό. Για να μη μπει νερό σε περίπτωση που βρέξει ή πάνε ζωάκια και ζουζουνάκια και κάνουν τα δικά τους, βάλτε τις γαλότσες ανάποδα, πάνω σε ξυλάκια που έχετε χώσει στο χώμα. (Βλέπε φωτο)

1 Comment

  1. […] παλιά γαλότσα, που θα τις κάνεις και 2 τρύπες, είναι ότι πρέπει να για […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!